Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Reta liga sergantį berniuką klinikinė mirtis ištinka penkis kartus per metus

Trejų metų berniuko Aarono Sweeney širdis gali nustoti plakti maždaug septynioms minutėms jam vos nualpus.
Žaidžiantis vaikas
Žaidžiantis vaikas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Nepaprastai reta liga sergantis mažylis yra gyvas tik savo motinos Jolaine Clark dėka, kurią gydytojai specialiai apmokė atgaivinti savo sūnų su nešiojamu defibriliatoriumi, – praneša „The Dailymail“.

Pirmą kartą Aaronas Sweeney nualpo prieš metus, tuo metu jis tiesiog žiūrėjo televizorių, nuo to laiko mažajam berniukui širdis buvo sustojusi jau penkis kartus.

Tačiau nepaisant nuolatinės kovos su mirtimi, trejų metų berniukas, kuriam diagnozuotas vadinamasis staigios mirties sindromas, yra toks pats aktyvus, vietoje nenustygstantis vaikas kaip ir jo bendraamžiai.

„Jis yra visiškai normalus trejų metų berniukas, kuriam be galo patinka bėgioti namuose ar lauke, jam nepaprastai patinka lenktyniauti. Aaronas laimingas berniukas ir sunki diagnozė jam netemdo gyvenimo džiaugsmo“, – pasakoja Aarono mama Jolaine Clark.

28-erių berniuko motina, gyvenanti Didžiojoje Britanijoje kartu su savo mama ir tėvu, nepaprastai išsigando, kai jos mažyliui pirmą kartą sustojo širdis. Laimė, greitai atvažiavę gydytojai mažylį sėkmingai atgaivino. Susirūpinusi savo sūnelio sveikata, Jolaine nusprendė jį nuvežti pas specialistus.

Vis dėlto gydytojai nesugebėjo moteriai atsakyti, kodėl jos vos trejų metų sulaukusiam sūnui netikėtai sustojo širdis. Tuomet specialistai tiesiog davė jai nešiojamą defibriliatorių ir išmokė, kaip juo naudotis, kad prireikus Jolaine pati galėtų atgaivinti savo vaiką.

Vos po poros mėnesių Aarono širdis ir vėl sustojo. „Išties yra baisu matyti kaip tavo pačios sūnus nualpsta, baisu pajusti, kad jo širdis nebeplaka. Laimė, kad dabar aš pati galiu jį atgaivinti“, – savo išgyvenimais dalijasi Aarono motina.

Kai tik praėjusių metų gruodžio mėnesį Aarono širdis sustojo jau trečiąjį kartą, gydytojai pagaliau ištarė diagnozę – staigios mirties sindromas. Tai tam tikras širdies defektas, atsirandantis kūdikiui dar būnant motinos įsčiose.

Nuo to laiko mažajam berniukui į krūtinę buvo implantuotas specialus įtaisas, stebintis vaiko širdies būklę. Šiais metais Aaronui bus atlikta operacija, kurios metu gydytojai jam po oda įdės nedidelį defibriliatorių, kuris įsijungs automatiškai, jeigu berniuko širdis vėl sustos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas