Unikalus vynas ir prie jo tinkančių užkandžių degustacija, apetitą žadinantis ant griliaus kepamų patiekalų kvapas, „gyvas“ alus, nuotaikinga country muzika ir smagūs pašnekesiai. Viso to nestigo „Grill Inn“ lauko terasoje. „Tai gurmaniška ekskursija po žavius griuvėsius“, – taip lauko terasos atidarymo šventę pristatė „Grill Inn“ direktorė Inga Barkauskienė.
Kodėl po griuvėsius? „Nes šis kiemelis autentiškas, įsikūręs šalia buvusio Dominikonų vienuolyno. Vieta, kurioje iš išorės negalima nieko keisti, net vinies įkalti ar pakeisti langų, durų. Tik buvusio vienuolyno langų properšose įkomponavome nuotraukas su Vilniaus vaizdais. Visa kita – savita, apgaubta istorine aura. Tiesiog tobula vieta praleisti šiltą vasaros vakarą“, – neabejoja „Grill Inn“ vadovė.
Nuo vasaros sezono restoranas atnaujino meniu. Galima rinktis iš dviejų šaltų ir trijų karštų patiekalų, kelių rūšių sriubų bei daugybės užkandžių prie vyno ar alaus. Svarbiausia, kad kiekvieną dieną meniu – vis kitoks: ir žuvis, ir vištiena, ir kiauliena ar kalakutiena. Mėgstamų patiekalų suras ir vegetarai. Viskas, netgi desertai, kepta ant žarijų, šviežiai ir natūraliai.
„Mes visiškai neturime pusgaminių. Viskas šviežia ir be jokios sintetikos. Net ir griliui užkurti nenaudojame jokių degiųjų skysčių, nes jie turi įtakos patiekalų skoniui. Prieskonius taip pat renkamės natūralius, pavyzdžiui, druska, pipirai, bazilikas. Žinoma, stengiamės kasdien nustebinti vis kitais patiekalais. Vieną dieną gali būti dorada, kitą dieną – sviestažuvė ar folijoje keptas upėtakis“, – pasakoja restorano vadovė Arūnė Kukulskienė.
„Grill Inn“ nuotr./Trečius metus veikiančio restorano „Grill Inn“ lauko terasą vilniečiai neretai renkasi ir minėdami svarbiausias gyvenimo šventes |
Pro „Grill Inn“ neturėtų praeiti ieškantys, kur galima gardžiai, sočiai ir nebrangiai papietauti. Verslo pietų kaina – 12 arba 14 litų. Svečiai taip pat vaišinami kava, arbata ar restorane gaminama gira. Restorano atstovės tikina, kad net patys alkaniausi liks patenkinti.
Dar vienas restorano pasididžiavimas – unikalus alus. Jis gaminamas tai pačiai įmonei, kaip ir „Grill Inn“, priklausančiame bravore „Prie Katedros“. Gedimino prospekte esančiame bravore verdamas trijų rūšių alus – šviesus, tamsus ir medaus. Ten jis ruošiamas nuo grūdų malimo iki alaus išpilstymo į bokalus.
Be unikalaus alaus ir patiekalų ant žarijų „Grill Inn“ lankytojai jau įvertino ir muzikinę programą. Kiekvieną penktadienį ir šeštadienį romantišką atmosferą lauko terasoje kuria gyvai atliekama muzika – džiazas, bliuzas, country ar akordeonu atliekamos melodijos. Šiokiadieniais rodomi įvairių pasaulio muzikos žvaigždžių, pavyzdžiui, „Queen“ ar Freddie Mercury, koncertai.
„Terasoje tiesiogiai rodome ir svarbiausius muzikos ar sporto įvykius. Viską, kas aktualu ir įdomu mūsų lankytojams“, – sako restorano vadovė.
Trečius metus veikiančio restorano „Grill Inn“ lauko terasą vilniečiai neretai renkasi ir minėdami svarbiausias gyvenimo šventes – gimtadienius, vestuves, krikštynas.
„Renginį užsakantis svečias gali pasiūlyti savo patiekalus ir mes stengsimės juos pagaminti. Esame jaunas kolektyvas, kuris kūrybiškai reaguoja į lankytojų norus“, – tikina I. Barkauskienė.
Dominikonų gatvėje įsikūręs restoranas „Grill Inn“ kviečia visus apsilankyti jaukioje lauko terasoje ir atrasti jaukumo oazę sostinės senamiestyje.