Piero Mazzei „Virtuvės studijoje“ kepė pyragus, prie jų gamino padažus, plakė kremus, negailėdamas romo ir citrinų sirupo. Gian Luca taip pat gamino saldėsius, tuo tarpu Alfas Ivanauskas kepė ypatingą, originalią picą, kurios pagrindas gerokai skyrėsi nuo įprastinio.
Tinklaraštininkų paruošti patiekalai šiemet turėjo atspindėti gero, skoningo ir truputį saldaus gyvenimo filosofiją
Šiais metais apie maistą rašantys autoriai varžėsi improvizuodami La Dolce Vita arba „Gyvenimas yra saldus“ tema. „Tinklaraštininkų paruošti patiekalai šiemet turėjo atspindėti gero, skoningo ir truputį saldaus gyvenimo filosofiją. Tai nebūtinai turėjo būti saldumynas, bet patiekalas privalėjo turėti nors vieną saldumo elementą“, - sako Baltijos maisto ir gėrimų mugės BAF projekto vadovė Lilijana Dirsienė.
Kulinarinėms dvikovoms tinklaraštininkai rengėsi iš anksto. Šeštadienį vykusiose kovose buvo galima išvysti, kaip gaminami desertai ne tik iš saldėsiams įprastų ingredientų - įvairių riešutų, vanilės, cukraus, medaus, kavos, tačiau pamatyti ir saldžias improvizacijas su burokėliais, paprikomis, gražgarstėmis.
Maisto tinklaraštininkų improvizacijas vertino profesionali komisija: „Čiop Čiop“ kulinarinės studijos vadovė Urtė Mikelevičiūtė ir šefas Gaspar Fernandes bei mugės svečias, italų konditeris Piero Mazzei. Komisija, skirdama tris pirmąsias vietas, buvo vieninga. Didžiausių jų simpatijų ir aukščiausių vertinimų sulaukė bei pirmąją vietą laimėjo Vilma Bimbaitė (www.saldusuru.lt) už paprikų pesto rutuliukus su keptais burokėliais. Gamindama šį patiekalą, tinklaraštininkė naudojo nevirtus burokėlius, anakardžių ir migdolų riešutus, baziliką, raudonąją papriką, česnaką, tarkuotą parmezano sūrį, gražgarstes, saulėgrąžų daigus, druską, pipirus, aliejų ir granatų sirupą. Komisijos nuomone, tai netikėtas ir įdomus derinys, tačiau patiekalo skonis labai suderintas, puiki jo konsistencija, o skoniui nenusileido ir patiekalo vaizdas.
Antroji vieta atiteko Renatai Šniolienei (www.kumucia.com) už vanilinę ryžių dolce vita su moliūgais ir kivi. Komisija puikiai įvertino šio deserto kreminę konsistenciją, sezoniškumą, švelnų skonį ir darną.
Trečioje vietoje liko Alesia Mačiulis (www.laimesskonis.lt), gaminusi „Coffe Creme Anglaise“. Komisija ypač liko sužavėta šio patiekalo puikiu estetiniu pateikimu ir padažais.
Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF bei svetingumo verslui skirta paroda „Baltshop. Balthotel. Baltgastro“ veikia lapkričio 6-8 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ 3-oje ir 5-oje salėse, 4-oje salėje lankytojų laukia ir 1-oji kokybiškos namų aplinkos ir atsakingo vartojimo paroda-forumas EKO LOGIKA.