„Phun Kee Duck“ galima rasti dviejuose miestuose – Kaune, Savanorių prospekte ir Vilniaus Pylimo gatvėje. Aplankėme Vilniuje esantį restoraną, duris atvėrusį prieš kiek daugiau nei pusmetį.
Užėjus pasitinka gana intymaus dydžio erdvė: trys staliukai ir keletas vietų prie baro. Tai iš anksto sufleruoja po restorano pavadinimu esantis užrašas take away – maisto čia pirmiausia ateinama užsisakyti ir jį išsinešti.
Su kolega atvykome vėlyvą popietę, tad kur prisėsti radome nesunkiai. Vis dėlto pietų metu laisvų kėdžių gali ir nelikti. Bet jei randate neužimtą vietą – sėskite nedvejodami.
Greitai ir asmeniškai
Meniu visai neseniai atnaujintas ir siūlo rinktis iš 17-os variantų: dvi sriubos ir keliolika ryžių bei makaronų patiekalų. Visas maistas ruošiamas vietoje, įskaitant sriubas ir padažus. Kaip tik todėl viską galima koreguoti pagal savo skonį: norite aštriau arba švelniau, be mėsos ir t.t.
Užsakymą priimantys darbuotojai jūsų atsiklaus, kokio aštrumo norite. Tik būkite sąžiningi – tikras tailandietiškas aštrumas yra tai, prie ko daugeliui reikia priprasti.
Meniu vegetariški pasirinkimai tik du, tačiau be mėsos galite užsisakyti beveik visus patiekalus. Vietoje jos gausite daugiau daržovių ir, jei norite, tofu sūrio.
Gamybos procesas čia labai greitas: gerai įkaitintoje wok keptuvėje mėsa su daržovėmis iškepa per minutę ar dvi, užmaišomas padažas, ir – paruošta. Luktelėti gali tekti nebent dėl kitų išalkusių žmonių.
Daug skonių vienoje lėkštėje
Išbandėme tris pasiūlymus: tradicinę tailandietišką siubą „Tom Yum“ su midijomis, krevetėmis ir vištiena, geltonąjį karį su karališkomis krevetėmis ir ryžių makaronais bei firminį restorano patiekalą – saldžią antieną su kiaušininiais makaronais.
Skonių kiekvienoje lėkštėje daug, bet visi gerai suderinti. Antiena buvo saldi, kaip ir žadėta, tačiau ne desertinio saldumo (tam labai padeda specifinė kinkanų rūgštelė), karis – lengvai aštrus su didelėmis krevetėmis. O štai sriuba jau nuo pirmųjų šaukštų priverčia giliau kvėpuoti – būtent tai, ko ir tikiesi iš Tailando virtuvės.
Tiesa, jei norisi daugiau ugnies, rekomenduojame išbandyti sriracha padažą – jis yra namų gamybos, kaip ir visi kiti. Bandėme ir su antiena, ir su kariu – tinka prie abiejų. Tik, draugiškas patarimas, dozuokite jį palengva.
Kaina ir įvertinimas
„Phun Kee Duck“ užpildo nišą, kuri Lietuvoje ilgą laiką buvo apleista: greitas, į vienos Rytų šalies virtuvę orientuotas maistas. Tai – vienas įdomesnių pasirinkimų norintiems skaniai ir greitai pavalgyti.
Daugelio patiekalų kainos svyruoja nuo 5,00 iki 6,90 Eur, išskiriant tik geltonąjį karį, kuris kainuoja 9,00 Eur. Pietų metu dienos pasiūlymą gausite už 4,10 Eur – sakytume, ypač konkurencinga kaina. Pasiūlymas kiekvieną dieną skirtingas, o dienos pietų meniu keičiamas kas dvi savaites.
Tiesa, „Phun Kee Duck“ nėra įprasto dienos sriuba + karštas modelio. Bet mūsų galva taip ir geriau – reiktų būti labai išbadėjusiam, kad čia suvalgęs vieną patiekalą liktum alkanas.
P.S. Sužinojome ir apie greitu metu pasirodysiančią naujieną – glazūruotus tailandietiškus šonkaulius su aštriu padažu. Tiksli data dar nėra žinoma, tačiau mums buvo pažadėta, kad ilgai laukti neteks.