Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautiniame miksologų čempionate Kuboje – lietuvio Povilo Veilando sėkmė

Lietuvoje miksologija, arba kokteilių maišymo mokslas, yra gana mažai žinomas, tačiau jo entuziastų netrūksta. Lietuviai jau gali konkuruoti pasaulinėje miksologijos arenoje ir net nugalėti – birželio 7 d. Kuboje vykusiame tarptautiniame „Havana Club“ romo 11-ajame kokteilių Grand Prix čempionate, kurio dalyvius vertino miksologai iš penkiasdešimties geriausių pasaulio barų, lietuvis Povilas Veilandas užėmė antrąją vietą ir nusileido tik konkurentui iš Kubos Amaury Cepedai.
Įspūdinga pergalė: tarptautiniame miksologų čempionate lietuvio sėkmė
Povilas Veilandas

„Havana Club“ romo kokteilių Grand Prix čempionate dalyvavo barmenai iš 44 pasaulio šalių. Finale liko trylika dalyvių, kurie turėjo sukurti klasikinį kokteilį pagal kubietiškas tradicijas, naudodami vietoje užaugusius ir pagamintus produktus bei remdamiesi savo patirtimi.

P.Veilandas finale pagamino kokteilį „Tres y medio“, kuris sužavėjo vertintojų komisiją. Apie jį Povilas sako: „Kokteilis „Tres y medio“ gimė ne per vieną dieną. Iki finalo teko daug mąstyti, ką norėčiau jausti šiame kokteilyje. Ir viena vakarą supratau – mano gėrimo vinimi turėtų būti lauro lapų ir kvapniųjų pipirų sirupas.“

Povilas dirba bare „Trinity“, kuris žymi jo sėkmingos karjeros pradžią: „Dirbti bare pradėjau maždaug prieš metus. Iki atsidarant „Trinity“ kokteilių barui, dirbti barmenu teko, tačiau tai buvo ne miksologija, o kavos gėrimų, build in glass kokteilių gaminimas.“

Ši P.Veilando pergalė yra vienas didžiausių pasiekimų lietuviams miksologijos arenoje. Artimiausias „Havana Club“ romo 12-asis Grand Prix čempionatas vyks 2018 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito