„Havana Club“ romo kokteilių Grand Prix čempionate dalyvavo barmenai iš 44 pasaulio šalių. Finale liko trylika dalyvių, kurie turėjo sukurti klasikinį kokteilį pagal kubietiškas tradicijas, naudodami vietoje užaugusius ir pagamintus produktus bei remdamiesi savo patirtimi.
P.Veilandas finale pagamino kokteilį „Tres y medio“, kuris sužavėjo vertintojų komisiją. Apie jį Povilas sako: „Kokteilis „Tres y medio“ gimė ne per vieną dieną. Iki finalo teko daug mąstyti, ką norėčiau jausti šiame kokteilyje. Ir viena vakarą supratau – mano gėrimo vinimi turėtų būti lauro lapų ir kvapniųjų pipirų sirupas.“
Povilas dirba bare „Trinity“, kuris žymi jo sėkmingos karjeros pradžią: „Dirbti bare pradėjau maždaug prieš metus. Iki atsidarant „Trinity“ kokteilių barui, dirbti barmenu teko, tačiau tai buvo ne miksologija, o kavos gėrimų, build in glass kokteilių gaminimas.“
Ši P.Veilando pergalė yra vienas didžiausių pasiekimų lietuviams miksologijos arenoje. Artimiausias „Havana Club“ romo 12-asis Grand Prix čempionatas vyks 2018 metais.