Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tėvai bus teisiami, jeigu jų vaikas praleidinės pamokas mokykloje

Džordžijos valstijos De Kalbo apygardos valdžia nusprendė, kad vaiko, kuris daugiau kaip dešimt dienų praleis pamokas mokykloje be pateisinamos priežasties, tėvai turės raštu įsipareigoti ištaisyti padėtį arba jiems teks stoti prieš teismą.
Mokykloje
Mokykloje / Photos.com nuotr.

Apygardos juriskonsulto biuro duomenimis, į teismą dėl vaikų pamokų praleidinėjimo jau buvo patekę 300 tėvų. Jiems buvo pateikti kaltinimai nusikalstamu aplaidumu dėl savo vaikų ugdymo. Dėl šių kaltinimų teismas jiems gali paskirti kelių tūkst. dolerių nuobaudą arba laisvės atėmimą iki 30 dienų

Pasak De Kalbo apygardos generalinio juriskonsulto Roberto Jameso dauguma teisiamųjų pripažino savo kaltę ir buvo nuteisti lygtinai.

Tai reiškia, kad jie turės lankyti specialius mokymo užsiėmimus tėvams, konsultuotis su vaikų ugdymo specialistais, taip pat juos lankys globos atstovai. Tiems, kurie pažeidžia šį režimą, gresia didelė nuobauda ar net įkalinimas.

„Mes sodiname tėvus į kalėjimą ne tik todėl, kad jų vaikai praleidinėja pamokas, bet dar ir todėl, kad turėdami šaukimą į teismą arba nurodymą atvykti į užsiėmimus pagal specialią programą, jie juos ignoruoja. Šis įstatymų nepaisymas ir yra lemiamas veiksnys“, – sakė R.Jamesas.

Artimiausiu metu į apygardos kalėjimą atlikti bausmės už tai, kad vaikai praleidinėjo pamokas, turi atvykti 15 žmonių.

Pasak jo, imtis tokių griežtų poveikio pravaikštininkų šeimoms priemonių apygardos valdžiai teko atsižvelgiant į oficialios statistikos duomenis, kuriais remiantis, 60 proc. žmonių, patekusių į valstijos kalėjimą 2007 metais, yra nebaigę mokyklos.

Apygardoje vaizdas dar liūdnesnis – mokyklos taip ir nebaigė 84 proc. kalinių. Todėl per poveikio priemonėmis tėvams apygardos valdžia tikisi sumažinti nusikalstamumo lygį ateityje.

Juriskonsulto duomenimis, nestropių mokinių tėvų teisminio persekiojimo programa jau davė rezultatų.

„Lankomumas padidėjo 2-3 proc. Žinoma, tai nedaug, bet kai turimas omenyje moksleivių skaičių – 100 tūkst. vaikų – tai reiškia, kad mokykloje nuolat būna 2-3 tūkstančiais mokinių daugiau nei praėjusiais mokslo metais“, – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito