Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Titaniko“ kopiją statantis australas verslininkas sulaukė didelio potencialių keleivių susidomėjimo

Australas milijardierius, vienoje Kinijos laivų statykloje statantis praeito šimtmečio pradžios legendinio transatlantinio lainerio „Titanic“ kopiją, kurioje taip pat bus naudojamos aukštosios technologijos, sulaukė „triuškinamo“ susidomėjimo iš žmonių, norinčių užsisakyti vietas į pirmąjį reisą.
„Titanikas“ 1912 metais
„Titanikas“ 1912 metais / „Scanpix“ nuotr.

Verslininko Clive'o Palmerio atstovai šeštadienį sakė sulaukę užklausų iš viso pasaulio. Šeši žmonės netgi pasisiūlė sumokėti milijoną JAV dolerių ar daugiau, kad taptų keleiviais per pirmąjį reisą, planuojamą 2016 metais.

C.Palmeris pernai balandį paskelbė planuojantis pastatyti „Titanic II“, bendradarbiaudamas su Kinijos valstybine laivų statybos bendrove „CSC Jinling Shipyard“. C.Palmerio bendrovės „Blue Star Line“ pareigūnai sakė, kad artimiausiu laiku tikimasi pasirašyti galutinį kontraktą su statykla.

„Titanic“ buvo didžiausias ir prabangiausias savo meto okeaninis laineris. Jis atsitrenkė į ledkalnį Atlanto vandenyno šiaurėje ir nuskendo per savo pirmąjį reisą 1912 metų balandžio 15 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas