Togo konditeriai sukūrė karščiui atsparų šokoladą

Pastaraisiais metais visame pasaulyje sparčiai išpopuliarėjo ekologiškas šokoladas, kurio paklausa tarp vakariečių smaližių nuolat auga. Tuo suskubo pasinaudoti nedidelis šokolado gamybos kooperatyvas Toge.
Šokoladas – geidžiamiausias užkandis
Šokoladas / Flickr.com
Temos: 2 Togas Šokoladas

Tačiau jis prekiauja ne tik ekologišku, bet ir ... karščiui atspariu šokoladu.

„Jis netirpsta esant temperatūrai iki 35 laipsnių Celsijaus“, – sakė iš vietoje užaugintų kakavos pupelių gaminamo šokolado „Choko Togo“ prekės ženklą populiarinantis Komis Agbokou.

Toks šokoladas, kuriame kakavos yra nuo 60 iki 100 proc., yra itin mėgiamas vietos gyventojų, kurie namuose neturi šaldytuvo, o taip pat gatvėje prekiaujančių prekeivių.

„Choco Togo“ gamybai naudojama ekologiška kakava, gaunama tik iš Akebu regiono.

„Nors mes negalime su Dramblio Kaulo Krantu ir Gana konkuruoti kiekybe, mes tai galime daryti kokybe“, – šypsodamasis sakė Togo kavos ir kakavos augintojams atstovaujančios organizacijos atstovas Kodjovis Mgbayomas.

„Togo kakava turi ypatingą aromatą dėl dirvos, kurioje ji išaugo, ir dėl to, kad viskas yra daroma rankomis, o džiovinimas vyksta saulėkaitoje. Nėra jokių mašinų išmetamų dujų“, – pridūrė jis.

„Kakavos pupelės Toge auginamos jau daugiau nei 120 metų, tačiau mes jas tik eksportuodavome. Kakavos augintojai net patys nežinojo šokolado skonio“, – sakė K.Agbokou.

Jo teigimu, šokolado užsimanę vietos gyventojai turėjo eiti į prekybos centrą ir pirkti brangų importuojamą šokoladą, kuriame kakavos yra mažiau nei 30 proc.

Tačiau dabar Togo pietvakariniame Akebu regione kakavos pupeles augina 1500 smulkių ūkininkų, o išaugintas pupeles lukštena 40 vietos moterų, kurios vėliau gamina šokoladą. Vietos parduotuvėse 80 gramų svorio šokolado batonėliai parduodami už pusantro euro.

Praėjusiais metais Toge buvo pagaminta viena tona šokolado, tačiau nuo tada gamybos apimtys gerokai išaugo ir jau pirmąjį šių metų ketvirtį gamybos mastas padidėjo iki daugiau nei dviejų tonų.

„Choco Togo“ gamybai naudojama ekologiška kakava, gaunama tik iš Akebu regiono.

O gautą ekologišką šokoladą vakariečiai išgraibsto akimirksniu. Neseniai Briuselyje vykusios mugės metu Togo atstovai visą šokoladą išpardavė per vieną dieną.

„Atvykome į mugę su 60 kilogramų šokolado ir viską išpardavėme per pirmą dieną“, – su pasididžiavimu sakė „Choco Togo“ gamybos vadovė Nathalie Kpante.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis