Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Tyrėjų naktyje“ – masinis prisijungimas prie virtualiosios realybės

Jau šį penktadienį, rugsėjo 30 d., mokslu besidominčius žmones į gausybę renginių pakvies kasmet vykstanti „Tyrėjų naktis“. Tačiau šių metų mokslo šventė ypatinga, nes jos metu vyks tai, ko Lietuvoje dar nebuvo – masinis prisijungimas prie virtualiosios realybės (VR), kuriame, organizatorių teigimu, turėtų dalyvauti 500 žmonių.
tyrėjų naktis
tyrėjų naktis
Temos: 1 Tyrėjų naktis

Įdomu, norite sudalyvauti? Viskas paprasta – Jums tereikia turėti išmanųjį telefoną bei jį parengti prisijungimui prie virtualiosios realybės. Visą instrukciją, kaip tai padaryti, rasite čia.

Taip pat, kadangi dalyvių skaičius yra ribotas, būtina užsiregistruoti. Tai padaryti galima čia.

Prisijungimui reikalingus specialius akinius (angl. cardboard) dalyviams parūpins patys organizatoriai. Juos prisijungime dalyvausiantys mokslo entuziastai galės pasiimti į namus bei toliau savarankiškai tyrinėti virtualiosios realybės plotmes.

Masinio prisijungimo prie VR dalyviai galės pamatyti bakteriofago kelionę žmogaus organizmu. Bakteriofagai – tai virusai atakuojantys bakterijas. Jie gyvena mūsų organizme, kuriame atlieka svarbų vaidmenį – padeda išlaikyti tinkamą bakterijų pusiausvyrą.

Tikėtina, kad jau greitai šiuolaikinėje medicinoje bakteriofagai atliks dar vieną svarbią rolę – kovos su antibiotikams atspariomis bakterijomis. Prisijungę prie virtualiosios realybės „Tyrėjų nakties” dalyviai pamatys ne tik bakteriofago kelionę, tačiau ir jo kovą su bakterijomis.

„Kurdami šią VR aplikaciją glaudžiai bendradarbiavome su medikais, kurie mus konsultavo iš mokslinės pusės. Todėl „VR Injekcijos” dalyviai pamatys išties autentišką, tūkstančius kartų padidintą vaizdą iš mūsų organizmų“, – sakė aplikaciją kūrusios bendrovės „Aresi Labs” vadovas Audrius Zujus.

Vakarinė „Tyrėjų nakties” renginio dalis – jau šį penktadienį Vilniaus Energetikos ir technikos muziejuje. „VR Injekcijos“ pradžia numatoma 21.30 val.

Plačiau apie renginį sužinoti galite apsilankę oficialiame „Tyrėjų nakties“ tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas