Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Unikalaus namų interjero dizaino sprendimo beieškant

Kuriant savo namų interjerą siekiama viską suplanuoti nepriekaištingai. Itin norisi įrengti „kažką tokio“, kas namų svečiams išties sukeltų nuostabą. Būtent dėl šios priežasties dažnai įrenginėjant būstą yra samdomi įvairiausi interjero dizaineriai, kurie, deja, ne visuomet nepriekaištingai atlieka savo darbą. Klientui paprašius įrengti ką nors išskirtinio būna pasiūlomos tos pačios visiems žinomos idėjos, už kurias, žinoma, reikia susimokėti.
Prabangių namų interjeras
Prabangių namų interjeras / 123rf.com nuotr.

Kai kurie žmonės namų interjerą siekia praturtinti papildomais daiktais. Tačiau pastovus kaupimas laikui bėgant namus paverčia kone muziejumi. Tokiu būdu yra itin paprasta prikaupti galybę įvairiausių niekučių, kurie niekam nereikalingi, tačiau juos išmesti irgi gaila. Tad kur ieškoti idėjų ir kas neabejotinai prikaustytų dėmesį kiekvienam namų svečiui?

Neįtikėtinos miegamojo idėjos

Anuomet jau apskrita ar vandens lova buvo laikoma kažkuo nauju. Dabar tai veikiausiai nieko nebenustebins. Tačiau virš miegamojo lovos įmanoma įkomponuoti net ir arkos formos akvariumą. Žinoma tik tuo atveju, jei miego metu čiurlenimas nė kiek neblaško. Žinoma, vietoj akvariumo galima rinktis ir kiek įprastesnius ir tradicinius sprendimus. Tokius kaip knygų lentynos ar neeiliniai vaizdo tapetai. Nuvykus atostogų į egzotišką šalį ir norint prisiminimus išlaikyti ilgam galima užsisakyti ir foto tapetus su savo užfiksuotu vaizdu. Loftinio ar studijinio tipo butuose galima atrasti itin unikalių išplanavimo būdų, kaip kad vieno būsto kampo viršuje atitverti teritoriją vien tik lovai, iki kurios vestų kad ir paprasčiausios virvinės kopetėlės. Žinoma, gal tai nebus tikrai funkcionalu, tačiau neabejotinai kasdien praskaidrins nuotaiką.

Vida Press nuotr./Šviesus miegamasis
Vida Press nuotr./Šviesus miegamasis

Namai ir smėlis – du (ne)suderinami dalykai?

Vaikams grįžus iš linksmybių kieme tėvai dažniausiai pyksta dėl į namus prineštų žemių bei smėlio. Žinoma, tokiu atveju tvarkymosi garantuotai bus daugiau, tačiau vaikų niekuomet nereikėtų už tai smerkti. Tuolab, kad ir suaugusiuosius pajūrio smėlis traukia lygiai tiek pat, kiek ir jų atžalas. Kodėl taip yra? Smėlis turi įvairių raminančių savybių, tad kurį laiką pasivaikščiojus pakrante pajaučiama tam tikra ramybė. Tokią pat ramybę galima susikurti ne tik pajūryje ar savo kieme, tačiau ir namuose! Smėliu pripildytos žaidimų dėžės lauke laukia kone kiekviename namų kvartale, o ir smagintis smėlyje kartais būna tiesiog per šalta. Ką tokiu atveju kalbėti apie suaugusiuosius, basomis minančius vaikų žaidimų aikštelėje išpiltą smėlį?

Įvairiausiuose internetiniuose portaluose galima pasisemti idėjų, kaip didžiausią relaksacijos šaltinį – smėlį – įkomponuoti į savo būsto interjerą. Tai galima padaryti įrengiant „smėlio dėžę“ po stalu darbo kambaryje. Tokiu atveju atliekant net ir sudėtingiausias ir daugiausiai kruopštumo reikalaujančias užduotis galima nuolat basomis liesti smėlį. Toks veiksmas ne tik padės geriau susikaupti, tačiau ir pagerins kraujotaką visam kūnui. Taip pat smėlį galima panaudoti ir įrenginėjant svetainę. Juk būtų taip smagu sėdėti smėlio apsuptyje vidury žiemos, žiūrint įvairių kelionių vaizdinę medžiagą. Skamba kaip nesibaigiančios atostogos, tiesa?

Namų interjero prekės dizainui sustiprinti

Žmonės, kurie kurdami savo namų interjero pagrindinėmis detalėmis pasirenka įvairiausius niekučius, daro didžiulę klaidą. Mat įvairios interjero prekės yra skirtos ne dizainui sukurti, tačiau jam pagyvinti. Tai gali būti puikus dekoratyvinis ar funkcionalus akcentas, tačiau reikėtų prisiminti auksinę taisyklę – mažai kartais yra daug. Tai reiškia, kad renkantis papildančias interjerą detales nereikia ir negalima atsižvelgti į kiekybę. Reikia kruopščiai rinktis kiekvieną prekę ir ją derinti prie bendro patalpų vaizdo elementų – sienų, baldų, grindų bei netgi šviestuvų.

Norint pagyvinti sienas nebūtina visos patalpos apklijuoti gigantiškais foto tapetais, tokiu atveju užtektų interjero lipdukų. Tokių lipdukų įsigyti galima visur, o jais itin paprasta papuošti tiek dažytas, tiek ir tapetuotas sienas. Įvairūs gamintojai siūlo įvairių temų bei motyvų lipdukus, tad gerai paieškojus galima tikrai daug ką išsirinkti.

Fotolia nuotr./Lofto interjeras.
Fotolia nuotr./Lofto interjeras.

Paveikslai – kambario draugas ar priešas?

Siekiant pagyvinti sienas nereikėtų atmesti ir paveikslų kabinimo galimybės. Tačiau nusprendus kabinti reprodukciją ar paveikslą vėlgi reikėtų atlikti tam tikrus namų darbus. Pirma, derėtų išsirinkti iš ties patinkantį ir teigiamus jausmus sukeliantį paveikslą. Nederėtų rinktis ant sienos kabinamą paveikslą tiesiog pagal autoriaus ar kūrinio populiarumą ar žinomumą. Juo bus papildoma asmeninė erdvė, tad svarbu, jog paveikslas harmoningai derintųsi su aplinka. Taip pat svarbu apsvarstyti, ar reprodukcija bus rėminama. Jei nusprendžiama rėmus naudoti, juos taip pat derėtų rinktis itin atsakingai. Mat pigūs prastos kokybės rėmai rėš akį ir sumenkins meninio kūrinio vertę, o ką bekalbėti apie neigiamą poveikį namų atmosferai. Žinoma, jei planuojama puošti vaikų ar jaunuolių kambario sienas, tuomet geras variantas būtų pasitarti su savo atžalomis. Galbūt jie turi mėgstamiausią animacinio filmo herojų ar mėgstamiausią dainininką, o gal ir sportininką. Tokiu atveju galima būtų įsigyti kokybišką žymaus asmens ar personažo nuotraukos reprodukciją. Ir tai anaiptol nėra tuštybės ženklas. Kaip tik – atžalos dažnai susitapatina su savo dievukais ir juos laiko savo pavyzdžiu. Juk vaikiškų idealų pripažinimas gali padėti auginti geras ir atsakingas asmenybes. Tad nors ir taip neatrodo, tačiau įvairios reprodukcijos veikia mūsų pasąmonę, tad tinkamai pasirinkta namų puošmena gali įkvėpti ir imtis naujų darbų bei iššūkių, sustiprinti pasitikėjimą savimi bei, galbūt, nuraminti tuo metu, kai nesiseka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai