Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už prostituciją Šri Lankoje – 20 centų baudos

Šri Lankoje gyvenanti moteris iš Kinijos, kuri buvo pripažinta kalta dėl prostitucijos, gavo 10-ties rupijų (maždaug 20 centų) dydžio baudą, ir tai, pasirodo, šioje šalyje yra maksimali bausmė jau nuo pat 1841 metais išleisto įstatymo, praneša „The New Age“.
Britai tkisi imtis ryžtingesnių priemonių prostitucijai kontroliuoti
Asociatyvinė nuotrauka. Prostitucija / photos.com

Prostitucija įtariama moteris buvo suimta ir teisiama Šri Lankos teisme. Apsvarsčiusi kaltinamosios bylą, teisėja Kanishka Wijeratne nurodė jai susimokėti 10 rupijų baudą.

Vyriausioji policijos inspektorė Mangala Dehideniya, kalbėdama naujienų agentūrai AFP, tokią bausmę pavadino „absurdiška“ ir buvo nepaprastai pasipiktinusi, kad suėmimo ir teismo sąnaudos buvo nepalyginamai didesnės už skirtą baudą.

„Mes tikimės, kad valdžios institucijos imsis atitinkamų veiksmų, kad ištaisytų tokį nesąmoningą sprendimą“, – vylėsi policijos inspektorė M.Dehideniya.

Policija nurodė, kad moteris už prostituciją buvo sulaikyta Kolombo Kollupitiya rajone.

Nors Šri Lankos prostitucijos įstatymas nebuvo keičiamas nuo pat 1841 metų, tačiau už prekybą žmonėmis šioje šalyje baudžiama iki 20-ies metų laisvės atėmimu, šis įstatymas įsigaliojo 2006 metais.

Imigracijos tarnybos pastaruoju metu stebi iš Kinijos ir buvusios Sovietų Sąjungos atvykusias imigrantes, kurios į salą atplaukia kaip turistės ir vėliau verčiasi prostitucija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento