Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidas Bareikis ragina švęsti Naujuosius su VAROM!

Atlikėjas Vidas Bareikis, kaip ir daugelis kitų pramogų pasaulio atstovų, ragina sutikti Naujuosius blaiviai ir dalyvauti tokiuose renginiuose, kaip „VAROM! Naujieji“.
Vidas Bareikis
Vidas Bareikis / Asmeninio albumo nuotr.

Kodėl verta švęsti naujuosius blaiviai?

Švęsti nebūtinas alkoholis. Pats esu prieš vartojimą, nevartoju alkoholio keletą metų, bet net ir atsisakius alkoholio ar išgėrus vyno taurę, to nesureikšminu.

Į svaigalų vartojimą žiūriu labai asmeniškai, nes mačiau neigiamų pavyzdžių šeimoje, krizinių situacijų. Kaip pavyzdį, galėčiau paminėti išgirstą vieno mokslininko interviu, jis pasakė „alkoholis yra žmonių manipuliavimo priemonė“. Juk nugirdžius žmones yra lengviau juos valdyti.

Posakiai, kad „vynas varinėja kraują“ man atrodo visiška nesąmonė. Aš tai vadinu silpnybe.

Kaip žiūrite į naujametinę simboliką iššauti šampano butelį?

Dirbu teatre, kur yra man keistų su alkoholiu susijusių tradicijų. Tai bandau laužyti siūlydamas kolegomis vietoj butelio statymo švenčiant, nusipirkti tortą, sulčių ir paminėti progas blaiviai.

Ar tarp menininkų susitinkate stereotipus laužančių žmonių, atsisakančių alkoholio vartojimo tradicijų?

Dabar populiarėja sveika gyvensena ir tampa net tokia mada. Tai man labai patinka. Aš už tokias tendencijas – sportavimo, sveikos mitybos ir pan. Vis daugiau mano pažįstamų jaunų žmonių savo laisvalaikį skiria sportui, knygai. Nes kol tu bergždžiai vartosi alkoholį, atsiras kitas – produktyvesnis, motyvuotas žmogus ir tave aplenks penkiais žingsniais.

Kodėl pasirinkti blaivų naujųjų metų šventimo būdą?

Pirmiausia, tai toks laikas, kai galima daug ką veikti. Esi laisvas nuo darbų, susirenki su draugais, giminaičiais ir gali susigalvoti daug pramogų ar naudingos smagios veiklos.

Pavyzdžiui, aš dabar gyvenu prie miškelio ir per naujuosius metus planuoju tą visą mišką apšviesti skirtingomis lempomis. Darysiu spalvotą mišką! Kepsime maistą, kursime laužą ir klausysimės muzikos. Juk gali susigalvoti šimtus unikalių dalykų.

Noriu pasakyti tiems, kurie atsisako alkoholio ir pradžioje būna atstumti tam tikrų žmonių rate: nuo atstumtojo, kažko sekančio iki lyderio bei tendencijas dėstančio yra tik vienas drąsus žingsnis. Dėl to reikia susiimti, kartais privengti kažkokios kompanijos bei pasakyti „ačiū, ne ir viskas. Aš negeriu.“

Tada atsiras kiti žmonės, kur rasite bendrų temų ir jūs iš mažumos staiga tapsite dauguma. Tai ir linkiu pradėti per naujųjų matų sutikimo dieną ir tęsti visus 2017-uosius!

VAROM! entuziastų komanda jau penktus metus organizuoja blaivias pramogas – vakarėlius, vasaros festivalius, taip pat kviečia sutikti ir naujuosius metus energingai, be svaigalų. Kviečia dalyvauti renginyje „Šok į naujus metus ir varom!“ – vakarėlis naujųjų metų naktį „Amerikietiškų išleistuvių“ tematika. Rengėjai žada sukurti šventę, švenčiant senųjų metų išleistuves, o po vidurnakčio šėlti pasitinkant naujuosius.

Renginyje koncertuos Edgaras Lubys, vyks porų, kostiumų rinkimai, vedėjo pramogos, o šokių aikštele rūpinsis „garsobanga DJ‘s“.

Pasirinkta erdvė „MyHero“ loftas sutalpins visus norinčius naujai, madingai pasitikti 2017-uosius.

Daugiau informacijos ir bilietai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas