Tyrimo metu nustatyta, kad visas pieno gamybos technologinio proceso ciklas UAB „Rokiškio pienas“ (nuo žaliavos gavimo iki galutinio produkto išpilstymo į polimerinės plėvelės maišelius) yra uždaras. Siekiant išvengti bet kokio fizinio produktų užterštumo, visuose gamybos etapuose ant vamzdynų, paskirstymo plokščių ir talpyklų angų, kur prisijungia vamzdžiai, uždėti specialūs tinkleliai, kurių akutės 0,05 mm dydžio.
Pienas prieš fasavimą prateka pro membraninį dozatorių, kur tarpas tarp membranos ir sienelių yra 3 mm. Atidarius fasavimo aparato dureles, įsijungia automatinis blokavimas, kuris iš karto stabdo fasavimo mechanizmą. Pilstymo skyriuje sumontuotos kameros procesui stebėti. Peržiūrėjus filmuotą medžiagą, nustatyta, kad išpilstant pieną, durelės nebuvo atidarytos ir fasavimas nebuvo stabdomas. Be to, įmonėje vykdoma graužikų naikinimo kontrolės programa, kuri užtikrina, kad graužikai nepatektų į gamybines patalpas.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, atlikusi išsamų tyrimą ir išanalizavusi aplinkybes, nustatė, kad pieno perdirbimo įmonėje laikomasi geros higienos praktikos, įmonėje įdiegta moderni produktų gamybos technologija, kuri leidžia užtikrinti pieno produktų saugą, todėl savaiminis pelės patekimas į pieno gamybos liniją ir galutinį produktą yra negalimas.
Įvertinus pateiktą pieno „Cento“ 0,9 l talpą, kurioje rasta pelė, nustatyta, jog pakuotės viršutiniame kairiame kampe prakirpta 3,8 cm skylė, kas yra pakankamas tarpas pelei pralįsti. Neatmetama galimybė, kad graužikas į pieną galėjo patekti namuose, vartotojui pradarius pakuotę ir neatsargiai palikus (kad ir trumpama laikui) patalpoje.