Profesionalių virtuvės šefų komisija „Jaunojo Lietuvos virėjo 2014 “ titulą skyrė virėjui Pavelui Koncejalovui, dirbančiam restorane „Telegrafas“, " įsikūrusia Kempinski" viešbutyje Vilniuje.
P.Koncejalovui taip pat atiteko „Išradingiausio vištienos patiekalo“ apdovanojimas.
Antrosios vietos konkurso „Jaunasis Lietuvos virėjas 2014” nugalėtoju tapo Ignutis Klimavičius (restoranas "Lauro lapas"), trečios vietos – Donatas Šatkauskas (restoranas "Harvey Nichols Oxo Tower").
Moderniausio deserto autoriumi tapo Aurimas Labanauskas, Vilniaus restorano „Moon Garden“ darbuotojas.
Anksčiau pavydėjo, dabar pats laimėjo
Šiame konkurse laimėtojas P.Koncejalovas dalyvavo antrą kartą. Prieš porą metų dalyvavęs konkurse jis nelaimėjo nieko. Pats sako, kad tada dar nebuvo tinkamai pasiruošęs.
„Labai pavydėjau virėjams, gavusiems apdovanojimus ir žiauriai norėjau pirmos vietos statulelės“, – pripažįsta jis.
Ir dabar jaunas virėjas neslepia, kad prieš konkursą labai jaudinosi: „Naktį prieš konkursą miegojau tik valandą, vis mąsčiau, ar ko nors nepamiršau, ar visus reikiamus įrankius pasiruošiau. Baisiausios akimirkos buvo dvi: pirma – vos likus 2 minutėms iki mano pasirodymo, tada supratau, kad kelio atgal nebėra. Antra – kai teisėjai skelbė nugalėtojus: 3 vietos laimetojas – ne aš, 2 vietos laimetojas – ne aš, labai baisu pasidarė, kad nelaimėjau nieko. Ir paskui, kai išgirdau savo pavardę, po kelių sekundžių suabejojau ar mano vardą, pavardę teisėjas pasakė? Taip ir išsipilde mano svajonė – stiklinė virėjo kepurė atsidūrė mano rankose!“.
Vertino profesionalai
Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos LRVVKA prezidentė Rūta Šiušienė pasakoja, kad šio konkurso dalyviai – profesionaliai gaminantys jaunieji virtuvių virėjai, todėl nebuvo lengva išrinkti nugalėtoją.
„Visi dalyviai yra labai stiprūs profesine prasme ir ambicingi sau keliamais tikslais. Tai labai džiugina mus, organizatorius, nes čempionatas įgauna vis aukštesnį profesionalumo ir meistriškumo lygį, o tai daro įtaką Lietuvos kulinarinės kultūros vystimuisi,“ – pasakojo A. Šiušienė, – Kas du metus rengiame konkursą jauniesiems virėjams, kuriuo siekiame, kad jie ne tik tobulintų savo įgūdžius ir kūrybiškumą, bet ir pasijustų įvertintais tėvynėje.
Visų virėjų patiekalus ragavo, jų skonines savybes, išvaizdą ir darnumą vertino profesionalūs kulinarai: LRVVKA nariai (Lietuva): V. Čepanonis, Prancūzijos ambasados virtuvės šefas, J. Galubavičienė, viešbučio „Perkūno namai“ restorano „Daugirdas“ gamybos vadovė, Ruslanas Bolgovas, kulinarijos mokyklos „Ticket to the Kitchen” virtuvės šefas, techninė teisėja Honorata Lyndo, restorano „Neringa“ šefė, kviestiniai svečiai: T. Lauvray (Prancūzija) ir M. Laiskonis (JAV).