Naujas vardas „L‘Artisan“ parinktas ne atistiktinai. „Norėjome, kad jis tiesiogiai sietųsi su tuo, ką žmonės kasdien veikia virtuvėje“, – sako restoranų vadovė Ingrida Gustienė.
„Artisan“ išvertus iš anglų kalbos reiškia meistras, amatininkas. Oksfordo žodynas sako, kad šis žodis dažnai naudojamas labai kokybiškam, rankomis atliekamam darbui įvardinti, naudojant geriausios kokybės žaliavas.
Naujas ne tik vardas, bet ir restorano meniu. Jis tapo gerokai trumpesnis, nes siekiama, kad produktai būtų tik patys šviežiausi. Meniu keičiamas atsižvelgiant į sezoną, naudojant regioninius produktus.
Daugelis patiekalų yra susiję su įvairiais prieskoniais ar prieskoninėmis žolelėmis („herbs&spices"). Visi ingredientai irgi yra gaminami pačių virtuvės meistrų rankomis, kas atspindi naują restorano pavadinimą. Restoranas pats kepa savo duoną „Brioche”, gamina naminį karvių pieno sūrį su peletrūnais ir petražolėmis. Ir, žinoma, kaip be naminių marmeladų, kurie naudojami ne tik prie desertų, bet ir užkandžių. Pirmiausia, tikriausiai pagalvosime apie obuolių ar slyvų džemus, tačiau čia ir vėl naudojami prieskoniai. Prie sūrių siūlomas raudonųjų svogūnų ir čiobrelių, o prie „Creme brulee“ – obuolių ir šalavijų marmeledai.
Svečių lauks kiek netikėti, bet labai skanūs deriniai. Pavyzdžiui, salotos su keptomis vištų kepenėlėmis, ciberžolėmis pagardintomis kriaušėmis, aštriais Pekano riešutais ir balzamiko užpilu, karštajam patiekalui – ančių krūtinėlė, karštai rūkyta obelų dūmuose, o desertui baltojo šokolado – krapų musas arba karštas „Curry“ obuolių pyragėlis su naminiais imbiero ledais. Skamba išties neįprastai, tiesa?
Visa tai degustuoti galėsite jau nuo rugsėjo 24 d. seniai kauniečių ir miesto svečių pripažintame ir dabar atsinaujinusiame restorane „L‘Artisan“, „Daugirdo“ viešbutyje.