Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Moteriška jachtos „Ambersail“ įgula Ramiajame vandenyne

Legendinė jachta „Ambersail“, 2009 metais nustebinusi Lietuvą ir pasaulį Tūkstantmečio Odisėjos kelione aplink pasaulį, tęsia drąsių idėjų įgyvendinimą. 2010 sėkmingai startavusi aukščiausio lygio tarptautinėse regatose, 2011 įveikusi net 20000 jūrmylių ir ant legendinės sportinės jachtos denio patirties leidusi semtis visiškiems buriavimo naujokams, šiemet jachta „Ambersail“ tikisi sudalyvauti vienoje žinomiausių ir profesionaliausių „Sydney-Hobart“ regatoje.
„Ambersail“
„Ambersail“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 „Ambersail“

Kad pasiektų Sidnėjų, jachta turės įveikti Ramųjį vandenyną, kuriuo perplaukimas bus vykdomas net keturiais etapais. Būtent vienam jų ryžtasi surinkti moterišką įgulą. Iniciatyvai pasirinkta antroji ir ilgiausia atkarpa iš planuojamo jūrų kelio į Sidnėjų. Rugpjūčio 17 dieną Galapaguose startuosiantis ir rugsėjo 9 Taityje finišuoti planuojantis etapas tęsiasi jachtai Ambersail visiškai nauja, neištyrinėta akvatorija.

Organizatorių nuotr./Etapas
Organizatorių nuotr./Etapas

Iš pradžių tikėtasi, kad didžiąją dalį įgulos sudarys patyrusios profesionalios buriuotojos, tačiau, nepavykus to pasiekti, į komandą priimtos ir mažiau patirties turinčios buriuojančios ar kitomis vandens sporto šakomis užsiiminėjančios, atsakomybės ir drąsos nestokojančios merginos. Būtent todėl, nors mintis ir buvo pasitikta nuoširdžiu palaikymu, iš karto įspėta kelionei ruoštis itin atsakingai: „Bus sunku – ir fiziškai, ir psichologiškai. Toks atstumas nenuspėjamame vandenyne – ne juokas, dvi savaitės sportinėje jachtoje, be jokių patogumų, be kranto, su tais pačiais žmonėmis – taip pat“,- įspėjo ir pridūrė: „Jei tai negąsdina – pirmyn.“

Šio „pirmyn“  merginoms užteko. Būtent žadamas iššūkis, galimybė išbandyti save ir įveikti įspūdingą jūrų kelią legendine jachta tapo pagrindine paskata tapti šio etapo įgulos narėmis ir ryžtis iš pirmo žvilgsnio nutrūktgalviškam žingsniui. 3600 jūrmylių – tai beveik 6670 kilometrų, kurių didžioji dalis driekiasi atviruose Ramiojo vandenyno vandenyse. Kelionės metu merginos turės galimybę aplankyti gamta garsėjančias Galapagų salas, paslaptingąją Prancūzų Polineziją ir, žinoma, buriuoti vienoje gražiausių ir įdomiausių pasaulio akvatorijų, apie kurią svajoja kiekvienas buriuotojas.

Unikalią iniciatyvą galima vadinti ir siekiu atrasti bei suburti bendramintes – drąsias, trokštančias atrasti nematytus kraštus, išmėginti savo jėgas bei įgyti neįkainojamos buriavimo patirties – ir noru populiarinti buriavimą tarp dailiosios lyties atstovių Lietuvoje.

Organizatorių nuotr./Ambersail
Organizatorių nuotr./„Ambersail“

Iniciatyvą remia: Alvydas Naujėkas. Arūnas Strumskis. Omnitel.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas