Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnė Zacharevičienė: „Apie receptų knygą tik juokavau“

BTV „Žinių“ vedėja Agnei Zacharevičienei valgio gaminimas – didelis malonumas. Todėl jos draugai lengvai patikėjo pokštu, kad ji rašo receptų knygą.
Agnė Zacharevičienė
Agnė Zacharevičienė / BTV nuotr.

„Sportuoju tris kartus per savaitę, valgyti šeimai darau, knygą kulinarijos rašau“, – apie savo laisvalaikį šypsodamasi pasakojo A.Zacharevičienė kulinariniame realybės šou „Kviečiu vakarienės“. Paragavę jos patiekalų šou dalyviai lengvai patikėjo, kad tai gali būti tiesa.

Visgi tokiu savo kūriniu A.Zacharevičienė nudžiuginti nesiruošia. „Yra žmonių, kurie tai daro geriau, aš viso labo pajuokavau“, – šypsojosi BTV „Žinių“ vedėja. Tačiau bent keliais savo receptais mielai sutiko pasidalinti.

Kepti pomidorai su sūriu ir krevetėmis, pagardinti česnakiniu padažu

Reikės:

– Pomidorų;
– Prieskoninių žolelių: baziliko, rozmarino;
– Druskos, pipirų;
– Krevečių;
– Sūrio (gali būti parmezanas, gali būti mozarela);
– Česnako skiltelės;
– Saulėje džiovintų pomidorų;
– Aliejaus;
– Citrinos sulčių.

Kaip pasigaminti:

Apkepame pomidorus ant šlakelio aliejaus, apibarstome baziliku, rozmarinu, druska, pipirais. Tada atskirai apkepame krevetes su česnaku, druska, citrinų sultimis. Viską sudedame kaip piramidę: keptas pomidoras, sūris, krevetė. Puošiame džiovintais pomidorais ir žaliais bazilikų lapeliais. Patiekiame su orkaitėje pašildyta duonele.

Ėriuko koja su baklažanais, šparagais ir rukola

Reikės:

– Ėriuko kojos;
– Marinatui – aliejaus, šlakelio raudono vyno, pipirų, rozmarinų ir daug įvairių džiovintų žolelių;
– Garnyrui: bulvių, baklažanų, česnako.

Kaip pasigaminti:

Ėriuko koja turėtų būti marinuojama 2-4 paras. Marinatą sumaišykite iš aliejaus, šlakelio raudono vyno, pipirų, rozmarinų ir daug įvairių džiovintų žolelių. Kepti koją reikėtų taip vadinamoje kepimo „kojinėje“, 200 C temperatūroje. Kepimo laikas apskaičiuojamas pagal kojos svorį: 1 kg = 1 val. Patiekiame su orkaitėje keptomis bulvėmis ir baklažanais. Prieš kepant, baklažaną reiktų palaikyti sūriame vandenyje ir įtrinti česnaku.

BTV nuotr./Ėriuko koja su baklažanais, aparagais ir rukola
BTV nuotr./Ėriuko koja su baklažanais, šparagais ir rukola

Šokoladiniai keksiukai su ledais ir spanguolėmis

Reikės:

– 170 g sviesto;
– 2 plytelės juodojo šokolado;
– 5 kiaušinių trynių ir baltymų atskirai;
– 6 v.š. miltų;
– stiklinės šokoladinės pudros;
– žiupsnelio vanilinio cukraus (dėl kvapo);
– Pagardinimui – ledai arba grietinėlė, spanguolės.

Kaip pasigaminti:

Sviestą ir šokoladą ištirpiname puode, pilame pudrą, viską išmaišome, kad ištirptų, bet neleidžiame užvirti. Šiek tiek leidžiame pravėsti. Įmušame kiaušinių trynius. Suberiame miltus, išmaitome. Tada išplakame kiaušinių baltymus iki standumo ir atsargiai įmaišome į masę. Išpilstome į formeles, suteptas aliejumi, pašauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 min. Patikriname, ar iškepę, jei ne, dar pakepame toliau. Patiekti, su kuo patinka – ledais, grietinėle su spanguolėmis arba valgyti vienus.

BTV nuotr./`okoladiniai keksiukai su ledais ir spanguolėmis
BTV nuotr./Šokoladiniai keksiukai su ledais ir spanguolėmis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai