Mocarelos salotos
Reikės:
Aisbergo salotų, špinatų lapų, vyšninių pomidorų, mocarelos sūrio, alyvuogių aliejaus, pesto padažo.
Gaminimas:
Suplėšyti aisbergo salotas, sumaišyti su špinatų lapais, sudėti vyšninius pomidorus, suplėšytą mocarelos sūrį, užpilti alyvuogių aliejumi ir pesto padažu.
BTV nuotr./Mocarelos salotos |
Lašišos kepsnys su makaronais „Seppia“
Reikės:
Lašišos filė, kiniškų žuvies prieskonių, šlakelio brendžio, juodų („Seppia“) makaronų, alyvuogių
BTV nuotr./Agnieška Dobrovolskė |
aliejaus, imbierinio čili padažo („Chili-ginger“), parmezano sūrio.
Gaminimas:
Lašišos filė supjaustyti ir įtrinti kiniškais žuvies prieskoniais. Tuomet ją pakepti ant aliejaus, o žuviai beveik iškepus įpilti į keptuvę šiek tiek brendžio. Juodus („Seppia“) makaronus virti puode, įdėjus druskos ir įpylus truputį alyvuogių aliejaus. Juos užpilti imbieriniu čili padažu, viską pabarstyti parmezano sūriu (puikiai tinka „Džiugas“).
Jogurtinis desertas su vaisiais ir riešutais
Reikės:
Įvairių riešutų mišinio, įvairių natūralių vaisių, konservuotų ananasų gabaliukų, mango-ananasų jogurto, šokolado drožlių.
Gaminimas:
Visus riešutus supjaustyti, migdolams nulupti odelę. Juos sumaišyti su supjaustytais natūraliais vaisiais ir ananasų gabaliukais. Viską užpilti jogurtu ir apibarstyti šokolado drožlėmis.
BTV nuotr./Jogurtinis desertas su vaisiais ir riešutais |