Aido Akcijonaičio receptai

Verslininkas Aidas Akcijonaitis neslepia – jis mėgsta laimėti ir visada to siekia. Todėl ir BTV kulinariniame realybės šou „Kviečiu vakarienės“ jis daro viską taip, kad būtų pirmas.
Ledai
Ledai / Eduardo Bareikos nuotr.

Krevetės su baravykais ir marakujų padažu (5 asm.)

Reikės:

– 20 vnt. tigrinių, nevalytų ir šviežių krevečių;
– 200 g. 1 rūšies baravykų;
– Marakujų sulčių su kauliukais;
– 50 g. „Extra virgin“ aliejaus;
– 25 g. balzaminio padažo;
– 2 skiltelų česnako;
– 1 džiovinto aštraus čili pipiriuko;
– Druskos;
– Pipirų;
– Šviežių petražolių, bazilikų, kalendros;
– Brendžio.

Kaip pasigaminti:

Baravykus apvirti apie 7 min., tada apkepti su sviestu. Krevetes kepti orkaitėje 180 C 7min. arba keptuvėje 3-4 min., pačioje pabaigoje įpilti brendžio ir išdeginti atvira ugnimi.

Padažas

Sumaišyti: 50 g. aliejaus, 25 g. balzaminio padažo, 25 g. marakujų sulčių, įberti druskos, pipirų.

Eduardo Bareikos nuotr./Krevetės su baravykais ir marakujų padažu
Eduardo Bareikos nuotr./Krevetės su baravykais ir marakujų padažu

Žuvis su bulvių putėsiu, žolelių padažu ir karamelizuotomis morkomis bei pankoliu

Reikės:

– 800 g. baltos žuvies file;
– 500 g. bulvių;
– 150 g. fermentinio sūrio;

Eduardo Bareikos nuotr./Aidas Akcijonaitis
Eduardo Bareikos nuotr./Aidas Akcijonaitis


– 200 g. morkų;
– 400 g. pankolio;
– Petražolių, baziliko, kalendros, šalavijo;
– „Extra virgin“ aliejaus;
– Druskos, pipirų;
– 50 g. cukraus.

Kaip pasigaminti:

Žuvis kepama orkaitėje apie 6 min. 180 C. temperatūroje.

Bulvių putėsis: sutarkuojame bulves su smulkesne tarka, dedame sūrį, druską ir pipirus, verdame 10-13 min. Kai atvės, susukti į plėvelę ir įdėti į šaldytuvą, kad atvestų. Po valandos išimame ir kepame orkaitėje 15-20 min. 180 C temperatūroje.

Karamelizuoti pankoliai ir morkos: įpilame 100 g. vandens, įberiame 50 g. cukraus, tuomet verdame ir karamelizuojame daržoves apie valandą reguliuojant cukrų ir vandenį papildomais kiekiais cukraus ir vandens. Šparagai – apverdame 7 min. ir kepame svieste keptuvėje.

Padažas: žolelės, druska, pipirai, aliejus, balzaminis padažas, vyno actas – viską smulkiai sumalti.

Eduardo Bareikos nuotr./Žuvis su bulvių putėsiu, žolelių padažu ir karamelizuotomis morkomis bei pankoliu
Eduardo Bareikos nuotr./Žuvis su bulvių putėsiu, žolelių padažu ir karamelizuotomis morkomis bei pankoliu

Ledai (5 asm.)

Reikės:

– 400 g. pieno;
– 100 g. grietinėlės (35 proc.);
– 75 g. cukraus;
– 4 kiaušinių trynių;
– Druskos;
– Pakepintų moliūgų sėklų ir užpilo.

Kaip pasigaminti:

Išplakti pieną su grietinėle, cukrumi ir kiaušiniais, įberti žiupsnelį druskos ir palikti kelioms valandoms šaldymo kameroje. Patiekti su moliūgų sėklomis ir užpilu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis