Aktorė Redita Dominaitytė kuria ir virtuvėje

Aktorė Redita Dominaitytė į kiekvieną susitikimą su draugais žiūri kaip į šventę ir jiems ruošiasi ypatingai. Todėl, kai susitinka su bičiuliais kartu gaminti, beveik natūraliai nuolat viskas pereina į jos rankas. Juk kai tokia spalvinga moteris mėgsta gaminti, rezultatas negali nuvilti.
Reditos ruoštas užkandis
Redita Dominaitytė / Eduardo Bareikos nuotr.

Reditos Dominaitytės receptai

„Štrudelis“

Reikės:

– 3–4 lakštų sluoksniuotos tešlos;

– 150 g sviesto;

– 200 g 22 proc. riebumo varškės sūrio;

– 100 g fetos sūrio;

– 200 g nuplikytų špinatų;

– 1 kiaušinio trynio;

– Prieskonių.

Gaminimas:

Atšildykite tešlą, ištampykite ją, kad lakštai būtų maždaug A4 lapo dydžio. Išlydykite sviestą, pertepkite juo lakštus. Jei sviesto liks, pasilikite jį – panaudosite vėliau. Varškės sūrį sutrupinkite rankomis, sudėkite fetos sūrį, špinatus, likusį sviestą. Viską sumaišykite. Ant paruoštos tešlos dėkite varškės mišinį, susukite ir dėkite į iki 180–200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai matysite, kad štrudelis beveik iškepė, iš viršaus aptepkite kiaušinio tryniu.

„Cannelloni“

Reikės:

– 500 g makaronų;

– 300 g faršo (geriausia – kalakutienos, bet galima naudoti ir kitokį);

– 1 mažo svogūno;

– Trintų pomidorų;

– 2–3 skiltelių česnako;

– Prieskonių;

– „Bešamelio“ padažo (miltai, pienas, sūris);

– Parmezano sūrio.

Kaip pasigaminti:

Apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, sudedame faršą. Baigiant kepti faršą, sudedame pomidorus, pabaigoje – 2–3 susmulkintas česnako skilteles, druską, pipirus, mėsos prieskonius. Prikemšame šia mase makaronus ir sudedame į gilesnį indą. Užpilame makaronus „bešamelio“ padažu taip, kad juos apsemtų. („Bešamelio“ padažas gaminamas pakaitinus pieną, įpylus miltų ir sūrio). Kepame apie 40 min ir pabaigoje užbarstome parmezano sūrio.

Eduardo Bareikos nuotr./Reditos ruoatas pagrindinis patiekalas
Eduardo Bareikos nuotr./Reditos ruoštas pagrindinis patiekalas

Kriaušės vyne

Reikės:

– Didelių kriaušių;

– 300 g balto vyno;

– 150 g apelsinų sulčių;

– 50 g vaisinės degtinės (galima ir kitokios, arba brendžio);

– Šaukšto medaus;

– Cukraus.

Kaip pasigaminti:

Kriaušes nulupame ir perpjauname per pusę. Užverdame vyną, sultis, degtinę. Pagal skonį įdedame cukraus ir medaus. Sudedame kriaušes ir verdame apie 30 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis