Užkandis: Sofia Loren & Pavarotti
Reikės:
– Krevečių;
– Majonezo;
– Pomidorų padažo;
– Alyvuogių aliejaus;
– 1 a.š. brendžio;
– Druskos;
– Juodųjų pipirų.
Kaip pasigaminti:
2 min virti krevetes. Tuomet pasigaminti padažą: gerą majonezą sumaišyti su pomidorų padažu (majonezo turi būti 3 kartus daugiau nei pomidorų padažo), spalva turi gautis rožinė. 1 min alyvuogių aliejuje pakepinti krevetes ir įpilti arbatinį šaukštelį brendžio. Visa tai sumaišyti su padažu, įdėti šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų.
Pagrindinis patiekalas: La vita e' bella
Reikės:
– Makaronų;
– Svogūno;
– Alyvuogių aliejaus;
– Smulkintų lašišų gabaliukų;
– Grietinės;
– Druskos;
– Juodųjų pipirų;
– Citrinos žievelių;
– 2 nedidelių pomidorų;
– Petražolių.
Kaip pasigaminti:
Išvirti makaronus. Svogūną pakepinti su alyvuogių aliejumi. Prie svogūnų įdėti smulkintos lašišos gabaliukus, po 2 min įdėti grietinę ir maišant kepti apie 3 min, įdėti šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų ir visa tai sumaišyti su makaronais, pabaigai įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės. Geresnei išvaizdai galima įdėti 2 nedidelius pomidorus ir petražolių.
Desertas: Mamma mia!
Reikės:
– 4-5 bananų;
– 500 g grietinės;
– 500 g šokoladinių meduolių;
– 3 šaukštų cukraus.
Kaip pasigaminti:
Kremui – visą grietinę sumaišyti su 3 šaukštais cukraus. Į torto formos dugną sutrupinti meduolių tiek, kad pasidengtų visas dugnas. Ant sutrupintų meduolių tepti grietinės kremą, ant kremo išdėlioti griežinėliais pjaustytus bananus, ant bananų dar šiek tiek kremo, tada vėl meduolių patrupinti, ant jų darkart padėlioti bananų ir vėl grietinę ir galutinį sluoksnį meduolių.