Sušis
Reikės:
– Jūros dumblių lakštų;
– Sušiams skirtų ryžių – vieno pakelio;
– Ryžių acto – 50 gramų;
– Valgomojo šaukšto cukraus;
– Paprikos, šviežio agurko, lašišos, avokado, Filadelfijos sūrio.
Gaminimas:
Ryžius virti, kol išbrinks ir nebeliks vandens. Ištirpinti cukrų ryžių acte ir išpilti į ryžius, viską išmaišyti ir palikti ataušti. Visas daržoves supjaustyti griežinėliais. Ryžius uždėti ant jūros dumblių lakštų, sudėti daržoves, tuomet sukti lakštą ir suformuoti ritinėlį, kurį reikia supjaustyti.
Bulvės, įdarytos žuvimi
Reikės:
– 5 didelių bulvių;
– 300 gramų lašišos (nebūtinai žalios);
– 200 gramų sūrio.
Gaminimas:
Bulves išvirti su žievele ir perpjauti per pusę. Viduriuką šiek tiek išgramdome ir sutepame sviestu, pabarstome druska. Į bulvių viduriuką įdedame lašišos ir užbarstome sūriu. Pašauname į orkaitę, kol bulvės apskrus, o sūris išsilydys.
Eduardo bareikos nuotr./Bulvės, įdarytos žuvimi |
Pyragas „Mazurka“
Reikės:
– 2 kiaušinių;
– 1 stiklinės cukraus;
– 1 stiklinės miltų;
– 1 stiklinės razinų;
– 1 stiklinės graikinių riešutų;
– 15 mg. sodos.
Gaminimas:
Riešutus susmulkinti peiliu. Kiaušinių baltymus išplakti iki putų ir įpilti cukraus. Tuomet įdėti kiaušinio trynį ir įpilti miltų bei sodos. Supilti razinas ir riešutus. Kepti apie 40 min., kol pyragas paruduos.
Eduardo bareikos nuotr./Pyragas „Mazurka“ |