Dizainerės Viktorijos Jakučinskaitės receptai

Stipriausia Viktorijos Jakučinskaitės vieta virtuvėje – gražus maisto pateikimas. Net gana paprasti patiekalai tuomet atrodo lyg tikrai šventiška vakarienė.
Viktorija Jakučinskaitė
Viktorija Jakučinskaitė / Eduardo Bareikos nuotr.

Baklažanų suktinukai

Reikės:

  • Grietinėlės sūrio
  • Virto (itališko) kumpio
  • Nedidelių baklažanų
  • Maltų džiūvėsių
  • Vyšninių pomidorų
  • Medinių smeigtukų
  • Tarkuoto parmezano

Kaip pasigaminti:

Supjaustome baklažanus išilgai 0,5–1 cm storio, pasūdome, palaukiame 10 min. Kepame alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių. Kuo ploniau supjaustome kumpį, sūrį, guldome po vieną gabalėlį ant baklažano, pabarstome krapais, petražolėmis, smulkintais česnakais, susukame ir susmeigiame su krapštuku. Apvoliojame džiūvėsėliuose ir tarkuotame parmezane. Ant smeigtuko uždedame 1 vyšninį pomidorą. Kepame orkaitėje 15–20 min.

Eduardo Bareikos nuotr./Baklažanų suktinukai
Eduardo Bareikos nuotr./Baklažanų suktinukai

Sparneliai

Reikės:

  • Vištos sparnelių
  • Česnakų
  • Sojos padažo
  • Citrinos sulčių
  • Pomidorų padažo
  • Alyvuogių aliejaus
  • Imbiero
  • Česnako
  • Medaus
  • Morkos

Kaip pasigaminti:

Išplauname sparnelius, apibarstome mėgstamiausiais prieskoniais, mano tokie: druska, mišinys vištienai, smulkinti česnakai, sojos padažas, pomidorų padažas, citrinos sultys. Sparnelius palikti pusvalandžiui pasimarinuoti. Tada tepti skardą alyvuogių aliejumi, dėti į orkaitę ir kepti valandą, kad gražiai apskrustų. Sumaišome padažą: sutarkuojame 2 šaukštus imbiero, susmulkiname 6 skilteles česnako, įdedame porą šaukštų medaus, įpilame vienos citrinos sulčių, sojos padažo. Išėmus sparnelius dideliame dubenėlyje apipilame juos padažu ir truputį palaikome. Morkas pjaustome išilgai į pagaliukus, dedame ant folijos, aptaškome aliejumi, medumi ir sojos padažu ir kepame kol apskrus.

Eduardo Bareikos nuotr./Sparneliai
Eduardo Bareikos nuotr./Sparneliai

Sausainiai

Reikės:

  • 190 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 125 g aliejaus

Uogienei:

  • Moliūgo
  • Apelsino
  • Citrinos

Kaip pasigaminti:

Tešlą sumaišome iš visų produktų, palaikome šaldytuve. Tuomet gaminame uogienę. Moliūgą ir apelsiną supjaustome maždaug 2 cm storio gabalėliais (jų turi būti maždaug lygiomis dalimis), įtarkuojame 1 citrinos ir 1 apelsino žievelę, įpilame 1 citrinos sultis. Tešlą iškočiojame, stikline supjaustome į rutuliukus. Dedame į formą keksams ar į pateptą aliejumi foliją, užtepame uogiene ir kepame apie 40 min orkaitėje.

Eduardo Bareikos nuotr./Sausainiai
Eduardo Bareikos nuotr./Sausainiai

VIDEO: Viktorijos Penktadienio Vista

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis