Rūkytos lašišos ir avokado terrine
Reikės:
– Saulėgrąžų aliejaus;
– 300 g rūkytos lašišos;
– 100 g ožkos sūrio (pvz. „Chevre“);
– 3 a. šaukšteliai smulkinto česnako;
– 3 sunusių, nuluptų ir supjaustytų avokadų
– 3 arbatinių šaukštelių citrinų sulčių;
– Saldaus čili padažo;
– Salotų lėkštei papuošti;
Kaip pasigaminti:
Lengvai aliejumi ištepame formeles (gali būti stiklinė ar kitas nedidelis indelis). Prie sienelių tvarkingai prispaudžiame plonas lašišos juosteles. Į dedame įdaro, t.y. avokado su sūriu, citrinos sultimis ir česnakais. Apverčiame formelę lėkštėje. Pateikiame su skrebučiais ir čili padažu. Vietoje skrebučių pateikiau arabiškos duonos.
BTV nuotr./Rūkytos lašišos ir avokado „terrine“ |
Morkų humusas su duona
Reikės:
– Avinžirnių (naudojau pusę maišelio);
– 4 morkų ;
– Sezamo sėklų;
– Alyvuogių aliejaus;
– Citrinų sulčių pagal skonį;
– Česnako pagal skonį;
– Druskos;
– Smulkintos kalendros;
– 4 morkų.
Kaip pasigaminti:
Virtus avinžirnius ir morkas susmulkiname iki vientisos masės. Kartu smulkiname ir pakepintas sezamo sėklas, česnaką. Viską pagardiname druska, citrinos sultimis, kalendra. Įpilame šiek tiek aliejaus, kad masė virstų lengva užtepėle. Patiekiame su arabiška duona (pita).
Daržovių karis
Reikės:
– Smulkinto svogūno;
– 2 galvutės smulkinto česnako;
– 3 cm imbiero;
– 6 luptų pomidorų;
– Pusė šaukšto aliejaus;
– Kumino;
– Kalendros;
– Čili pipiro;
– 6 arbatinių šaukštelių kokosų kremo;
– Brokolio galvos;
– 400 g avinžirnių;
– Špinatų saujo;
– Citrinos;
Kaip pasigaminti:
Svogūną, česnakus, imbierą ir pomidorus sutrinti iki vientisos masės. Įkaitinti puodą, į masę sudėti prieskonius. Virti 2 minutes, tuomet įdėti kokosų kremo, avinžirnių. Kai avinžirniai išvirs, sudėti supjaustytą brokolį ir virti dar 4 minutes. Tuomet sudėti špinatus, išspausti citriną. Galima pateikti su ryžiais.
BTV nuotr./Daržovių karis |
Vištienos krūtinėlė, įvyniota į šoninę su porais ir čiobreliais
Reikės:
– 4 vištienos krūtinėlių;
– 1 poro;
– Šviežių čiobrelių šakelių;
– Šlakelio alyvuogių aliejaus;
– Gumulėlio sviesto;
– Jūros druskos;
– Juodųjų pipirų;
– altojo vyno.
Kaip pasigaminti:
Iš anksto įkaitiname orkaitę – iki 200 laipsnių. Krūtinėles dedame į dubenį. Kartu su jomis – griežinėliais pjaustytą porą, čiobrelius, sviesto,druskos ir pipirų. Šliūkštelime vyno, viską gerai išmaišome. Porą su prieskoniais iškrauname ant kepimo formos. Kiekvieną krūtinėlę apvyniojame šoninės bryzgeliais, dedame ant porų, apšlakstome aliejumi. Uždengiame folija, kepame 25-30min.
Kriaušių pyragas
Reikės:
– 1,2 kg sunokusių, kietokų kriaušių;
– 240 g cukraus;
– 240 g miltų;
– 150 g sviesto;
– Citrinos (nutarkuota žievelė ir sultys);
– Žiupsnelio druskoso
– 4 kiaušinių;
– 2 a.š. kepimo miltelių
Kaip pasigaminti:
Pirmu maišymu suplakame cukrų, sviestą ir kiaušinius. Antru maišymu tešlon dedame miltus, druską, kepimo miltelius, po to – citrinos žievelę ir sultis. Kriaušes pjaustome ketvirčiais ir kokių 3mm storio juostelėmis, įmaišome į tešlą. Kepame apie valandą 180 C orkaitėje.
BTV nuotr./Kriaušių pyragas |