„Spring rolls“ (vegetariški)
Reikės:
– Ryžių lapai;
– Morkos;
– Paprikos;
– Agurkas;
– Sojų daigai;
– Padažas (žuvies, austrių arba šiaip wok).
Gaminimas:
Morkas, paprikas ir agurkus supjaustome juostelėmis. Pakepame ant aliejaus, kol suminkštėja.
Eduardo Bareikos nuotr./Adas Vasiliauskas |
Sudedame sojos daigus ir padažą. Pakepame kelias minutes. Nuimame nuo ugnies, palaukiame, kol atvės iki kambario temperatūros. Imame ryžių lapus po vieną, mirkome vandenyje, dedame suminkštėjusį lapą ant lentelės, jo krašte dedame nedidelę saują iškepto daržovių mišinio su padažu ir susukame. Patiekti su saldžiarūgščiu čili padažu.
Makaronai tailandietiškai
Reikės:
– Vištienos file;
– Ryžių makaronai;
– Morkos;
– Paprikos;
– Agurkas;
– Sojų daigai;
– Padažas (žuvies, austrių).
Kaip pasigaminti:
Įtriname vištieną vištienos prieskoniais ir pakepame ant aliejaus, kol iškepa. Morkas, paprikas ir agurkus supjaustome juostelėmis. Pakepame ant aliejaus, kol suminkštėja. Sudedame sojos daigus. Sumaišome daržoves su vištiena ir laikome ant nedidelės ugnies. Ryžių makaronus atskirame puode užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 5 minutes, kol jie suminkštėja. Tada sudedame makaronus į keptuvę kartu su vištiena ir daržovėmis, sumaišome ir užpilame padažo. Galima makaronus dėti tiesiai į lėkštę ir daržoves su vištiena uždėti ant viršaus.
Eduardo Bareikos nuotr./Ado Vasiliausko gaminti makaronai tailandietiškai |
Varškės pyragas
Reikės:
– 250 g miltų;
– 250 g cukraus ;
– šaukštelio vanilinio cukraus;
– 50 g kakavos;
– 200 g sviesto;
– 3 šaukštų grietinės arba jogurto;
– 400 g trintos varškės;
– indelio saldinto kondensuoto pieno;
– 2 kiaušinių.
Gaminimas:
Sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kakavą, sviestą ir grietinę. Pusę gautos masės tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos dugno.
15 minučių įkišti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tada supilti paruoštą įdarą ir išmaišytą trintą varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius.
Vėl pakepti orkaitėje apie 7 minutes.
Ištraukus apkloti likusia miltų ir kakavos mase ir kepti dar pusvalandį.
Atvėsinus pyragą kelioms valandoms įdėti į šaldytuvą.
Eduardo Bareikos nuotr./Ado Vasiliausko gamintas desertas |