Miško grybų užkepėlė
Reikės:
– Baravykų;
– Svogūno;
– Česnako;
– Druskos;
– Čiobrelių;
– Parmezano sūrio;
– Grietinėlės.
Kaip pasigaminti:
Nuvalyti ir apvirti baravykus. Juos supjaustyti juostelėmis. Keptuvėje pakepinti kubeliais supjaustytus svogūnus, suberti pjaustytus grybus. Grybams apkepus įdėti smulkintą česnaką, druskos ir šviežių čiobrelių. Iškepus grybams į keptuvę supilti grietinėlę ir leisti viskam pasitroškinti apie 5-10 min. Tuomet viską sudėti į indelius, apiberti tarkuotu parmezano sūriu ir kepti orkaitėje apie 5 min.
Eduardo Bareikos nuotr./Miško grybų užkepėlė |
Raudonų ryžių plovas su džiovintomis uogomis
Reikės:
– 250 g. raudonų ryžių;
– 500 g. vandens;
– Druskos;
– Aviečių skonio acto;
– Figų;
– Džiovintų vyšnių;
– Abrikosų;
– Raudonojo sauso vyno;
– Medaus;
– Sviesto.
Kaip pasigaminti:
Eduardo Bareikos nuotr./Gabrielė Martirosianaitė |
Išvirus raudoniesiems ryžiams į juos įdėti gabalėlį sviesto ir sumaišyti su raudoname sausame vyne, aviečių skonio acte ir meduje (visus šiuos ingredientus pilti pagal skonį), patroškintomis džiovintomis uogomis ir vaisiais.
Įdarytos putpelės
Reikės:
– Putpelių;
– Druskos;
– 5 pipirų mišinio;
– Apelsinų sulčių;
– Pistacijų;
– Vištienos krūtinėlių faršo;
– Grietinėlės;
– Apelsinų žievelės;
– Medaus;
– Sojos padažo;
– Šviežio raudonėlio.
Kaip pasigaminti:
Putpeles išplauti ir nusausinti. Marinuoti jas apelsinų sultyse, pagardintose druska ir pipirų mišiniu. Putpeles ir paruoštą įdarą palikti šaldytuve nakčiai. Įdaras: labai gerai sutrinti vištienos krūtinėlės faršą su pistacijomis, apelsinų žievele, pagardinti juos druska, pipirais bei įpilti grietinėlės. Kitą dieną įdaryti putpeles įdaru ir kepti orkaitėje apie 20–30 min. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos, putpeles aptepti medaus ir sojos padažu. Iškeptas putpeles ir raudonų ryžių plovą su džiovintomis uogomis ir vaisiais pagardinti šviežiu raudonėliu.
Eduardo Bareikos nuotr./Įdarytos putpelės |
Desertas „Karšta Aliaska“
Reikės:
– Kiaušinių baltymų;
– Cukraus pudros;
– Biskvito;
– Ledų;
– Medaus trauktinės.
Kaip pasigaminti:
Kiaušinių baltymus suplakti su cukraus pudra iki standžių putų. Biskvito gabaliuką suvilgyti medaus trauktine. Ant biskvito uždėjus ledų gabaliuką juos apdengti standžiai išplaktais baltymais. Kepti orkaitėje tol, kol iškeps baltymai.