G.Juodeika pabrėžia, kad svarbiausia – gaminti su meile. Kitaip, net jei labai tiksliai laikysitės recepto, bet būsite nervingas, jūsų svečiai pajus, kad kažkas negerai.
Moliūgų sriuba
Reikės:
– Moliūgo;
– Cukinijos;
– Morkos;
– Bulvių;
– Svogūno;
– 2 sultinio kubelių (idealiausia – mėsos sultinys).
Kaip pasigaminti:
Daržoves supjaustome. Į puodą dedame morkas ir bulves, pilame vandens, dedame sultinio kubelius ir verdame apie 20 min. Sudedame moliūgo kubelius ir dar paverdame apie 10 min. Viską sutriname. Keptuvėje pakepiname svogūną, supilame į sutrintą sriubą. Gardiname grietinėle, džiugo arba pelėsiniu sūriu. Labai tinka skrebučiai ir pesto padažas.
Eduardo Bareikos nuotr./Moliūgų sriuba |
Karpis ant grotelių
Reikės:
– Karpio filė;
– Žuvies prieskonių.
Padažui: Majonezo, žolelių, druskos, pipirų, vandens.
Garnyrui: Bulvių, salotų, alyvuogių aliejaus, pesto padažo citrinų skiltelės.
Kaip pasigaminti:
Karpio filė pabarstyti žuvies prieskoniais ir kepti ant grotelių. Pagaminti padažą iš majonezo, žolelių, druskos, pipirų ir vandens, jį pilti ant žuvies. Patiekti su virtomis bulvėmis ir salotomis. Salotas sumaišyti su pesto padažu ir alyvuogių aliejumi.
Eduardo Bareikos nuotr./Karpis ant grotelių |
Braškės pataluose (Morenginis braškių vyniotinis)
Reikės:
– 4 kiaušinių baltymų;
Eduardo Bareikos nuotr./Gediminas Juodeika |
– 200 gr cukraus;
– 30 gr migdolų drožlių.
Įdarui:
– 300 plaktos grietinėlės;
– 200 braškių.
Kaip pasigaminti:
Kiaušinių baltymus išplakite po truputį berdami cukrų. Šia mase ištepkite skardelę, užbarstykite migdolus, kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 min. Dar 10 min. padžiovinkite morengą 150 laipsnių temperatūroje, išėmę iš orkaitės apverskite morengą ir ištepkite plakta grietinėle, užbarstykite braškes ir susukite kaip vyniotinį. Palikite atvėsti 30 minučių šaldytuve. Skanaus!