Lydekos salotos
G.Tubelis nėra didelis žuvies mėgėjas, bet jūros lydekos salotoms daro išimtį. Jas pasigaminti labai paprasta.
Imame jūros lydeką, raudonųjų svogūnų, kiaušinių, agurkų, pomidorų, viską supjaustome, sumaišome, užpilame majonezu, pagardiname prieskoniais – štai patiekalas ir paruoštas!
„Gelbėjimo ratas“ (koreguotas ir adaptuotas čenachų variantas)
Režisierius G.Tubelis su šypsena prisimena šio patiekalo gimimo istoriją. „Turėjome labai didelę problemą – maždaug iki 6 metų pamaitinti bent kuo nors ir bent kiek dukrą Gabrielę buvo neįmanoma. Ir žaisdavome, ir pykdavome, ir bandydavome laukti, kada pati paprašys, bet rezultato – jokio. Vieną dieną abu su ja buvome namie ir nutariau pagaminti pietus. Pirma į galvą šovusi mintis buvo čenachai. Skutome bulves, lupome morkas, pjaustėme mėsytę, sluoksniavome viską į indus. Grįžus mamai sėdome vakarieniauti ir įvyko stebuklas! Dukra sėdo prie stalo ir tyliai, ramiai, pirmą kartą normaliai pavalgė. Tai buvo pirmas kartas, kai ji valgė, o ne bandė žaisti pietus.
Reikės:
– Marinuotos mėsos (kiaulienos);
– Bulvių;
– Morkų;
– Prieskonių;
– Fermentinio surio.
Gaminimas:
Mėsą supjaustome, apkepiname ir dedame į indelius. Ant viršaus dedame supjaustytas daržoves, užbarstome prieskoniais, užpilame vandeniu ir dedame į įkaitintą orkaitę. Troškiname apie pusvalandį, pabaigoje užtarkuojame sūrio. Patiekiame tuose pačiuose indeliuose.
„Kaziuko mugės aidai“
Šį G.Tubelio patiekalą taip pat įkvėpė dukra. Jos vienas mėgstamiausių desertų – pagerinti vafliukai su priedais, kurie niekuomet nenuvilia, kai norisi kažko skanaus.
Reikės:
– 5 kiaušinių;
– 2 stiklinių miltų;
– 1,5 stiklinės cukraus;
– 250 g sviesto;
– Vanilės;
– Cinamono;
– Šlakelio brendžio.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame ištirpintą sviestą, sumaišome su miltais, cinamonu, vanile, įpilame truputėlį brendžio. Kepame gerai įkaitintoje vaflinėje.