Gytės Bėkštienės receptai

Verslininkė Gytė Bėkštienė savo svečius BTV kulinariniame realybės šou „Kviečiu vakarienės“ vaišino lavašų asorti, lašiša su daržovėmis ir ypatingu varškės apkepu, kurį jie itin gardžiai suvalgė klausydamiesi Andriaus Zalieskos dainos.
Gytė Bėkštienė
Gytė Bėkštienė / Eduardo Bareikos nuotr.

Lavašas su tunu

Reikės:

– Dviejų dėžučių tuno savo sultyse;
– Apie 4 šaukštų „Helmans“ majonezo;
– 2 kietai virtų kiaušinių;
– 200 gr. krapų;
– Pusė citrinos;
– Indelio tepamo sūrelio su lašiša;
– Salotų lapų, gražgarstės, petražolių.

Kaip pasigaminti:

Lavašą ištepti sūriu, visą padengti salotų lapais, petražolėmis bei gražgarstės salotomis. Ant jų dėti mišinį (tuną sumaišius su majonezu ir krapais, bei išspaudus citriną). Suvynioti lavašą, padėti į šaldytuvą, kad trumpam atšaltų, supjaustyti ir patiekti.

Lavašas su sūdyta lašiša

Reikės:

– Sūdytos lašišos pakuotės (apie 300–400 g.);
– Pusės citrinos;
– Tepamo natūralaus sūrelio;
– Salotų lapų, krapų, baziliko, truputį čiobrelių.

Lavašas su kumpiu

Reikės:

– Indelio tepamo sūrelio su kumpiu;
– Apie 200 g, kalakutienos kumpio;
– Krapų, salotų, petražolių.

Juos gaminame tokiu pačiu principu kaip lavašą su tunu.

Eduardo Bareikos nuotr./Lavaaai
Eduardo Bareikos nuotr./Lavašai

Lašiša su daržovėmis

Reikės:

– 5 gabaliukų pjaustytos lašišos;
– 2 citrinų;
– 3 didelių morkų;
– 3 didelių bulvių;
– Ryšulėlis brokolių (apie 200 g.);
– 4 pomidorų;
– 250–300 g. pievagrybių;
– 2 svogūnų;
– 1 česnako;
– 1 indelio grietinėlės;
– 100 g. sviesto;
– Žuvies prieskonių, pipirų, baziliko, čiobrelių, krapų, petražolių.

Garnyrui:

– 5 paprikų;
– 20 slyvinių pomidoriukų.

Kaip pasigaminti:

Įtrinti lašišą prieskoniais, česnaku, išspausti abi citrinas ir padėti į šaldytuvą 1–2 val. Išėmus iš šaldytuvo dėti į foliją (kiekvieną gabaliuką atskirai). Ant kiekvieno gabaliuko į tą pačią foliją smulkiai supjaustyti bulves, morkas, brokolius, pomidorus (prieš tai nuplikytus verdančiu vandeniu). Pievagrybius supjausčius pakepinti apie 3–4 min. kartu su svogūnais ir sudėti lygiomis dalimis ant lašišos į foliją. Įdėti po šaukštelį sviesto, užpilti po 2 valgomuosius šaukštus grietinėlės, sudėti krapus, petražoles, Užsukti folijos viršų ir kepti 1–1,5 val orkaitėje.

Garnyras: paprikas išskobti, į vidų sudėti po 4 pomidoriukus, įdėti po pusę arbatinio šaukštelio sviesto ir kepti orkaitėje apie 10–15 min.

Eduardo Bareikos nuotr./Laaiaa su daržovėmis
Eduardo Bareikos nuotr./Lašiša su daržovėmis

Varškės apkepas

Reikės:

– 5 kiaušinių;
– 3 pakelių varškės;
– Stiklinės cukraus;
– Stiklinės manų;
– Pakelio vanilinio cukraus;
– 7 obuolių.

Garnyrui:

– 3 obuolių;
– 100 g. graikiškų riešutų;
– Medaus;
– Mėtos lapelių;
– Šviežių uogų (serbentų arba aviečių);
– Cukraus pudros – papuošimui prieš patiekiant ant stalo.

Kaip pasigaminti:

Apkepui viską sumaišyti į vientisą masę (kiaušinio baltymą ir trynį atskirti, baltymą sudėti paskutinį), obuolius nulupus supjaustyti, viską sumaišyti, kepti apie 35–50  min. Bebaigiant kepti paruošti „garnyrą“ ir įdėti į tą pačią orkaitę, kepti apie 5 min.

Garnyro paruošimas: obuolius perpjauti per pusę, išskobti (šerdis), ištepti medumi (išskobtąsias vietas), į griovelį dėti po 3–4 riešutų puseles ir kepti.

Eduardo Bareikos nuotr./Varakės apkepas
Eduardo Bareikos nuotr./Varškės apkepas

VIDEO: Andrius dainuoja

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis