Lavašas su tunu
Reikės:
– Dviejų dėžučių tuno savo sultyse;
– Apie 4 šaukštų „Helmans“ majonezo;
– 2 kietai virtų kiaušinių;
– 200 gr. krapų;
– Pusė citrinos;
– Indelio tepamo sūrelio su lašiša;
– Salotų lapų, gražgarstės, petražolių.
Kaip pasigaminti:
Lavašą ištepti sūriu, visą padengti salotų lapais, petražolėmis bei gražgarstės salotomis. Ant jų dėti mišinį (tuną sumaišius su majonezu ir krapais, bei išspaudus citriną). Suvynioti lavašą, padėti į šaldytuvą, kad trumpam atšaltų, supjaustyti ir patiekti.
Lavašas su sūdyta lašiša
Reikės:
– Sūdytos lašišos pakuotės (apie 300–400 g.);
– Pusės citrinos;
– Tepamo natūralaus sūrelio;
– Salotų lapų, krapų, baziliko, truputį čiobrelių.
Lavašas su kumpiu
Reikės:
– Indelio tepamo sūrelio su kumpiu;
– Apie 200 g, kalakutienos kumpio;
– Krapų, salotų, petražolių.
Juos gaminame tokiu pačiu principu kaip lavašą su tunu.
Eduardo Bareikos nuotr./Lavašai |
Lašiša su daržovėmis
Reikės:
– 5 gabaliukų pjaustytos lašišos;
– 2 citrinų;
– 3 didelių morkų;
– 3 didelių bulvių;
– Ryšulėlis brokolių (apie 200 g.);
– 4 pomidorų;
– 250–300 g. pievagrybių;
– 2 svogūnų;
– 1 česnako;
– 1 indelio grietinėlės;
– 100 g. sviesto;
– Žuvies prieskonių, pipirų, baziliko, čiobrelių, krapų, petražolių.
Garnyrui:
– 5 paprikų;
– 20 slyvinių pomidoriukų.
Kaip pasigaminti:
Įtrinti lašišą prieskoniais, česnaku, išspausti abi citrinas ir padėti į šaldytuvą 1–2 val. Išėmus iš šaldytuvo dėti į foliją (kiekvieną gabaliuką atskirai). Ant kiekvieno gabaliuko į tą pačią foliją smulkiai supjaustyti bulves, morkas, brokolius, pomidorus (prieš tai nuplikytus verdančiu vandeniu). Pievagrybius supjausčius pakepinti apie 3–4 min. kartu su svogūnais ir sudėti lygiomis dalimis ant lašišos į foliją. Įdėti po šaukštelį sviesto, užpilti po 2 valgomuosius šaukštus grietinėlės, sudėti krapus, petražoles, Užsukti folijos viršų ir kepti 1–1,5 val orkaitėje.
Garnyras: paprikas išskobti, į vidų sudėti po 4 pomidoriukus, įdėti po pusę arbatinio šaukštelio sviesto ir kepti orkaitėje apie 10–15 min.
Eduardo Bareikos nuotr./Lašiša su daržovėmis |
Varškės apkepas
Reikės:
– 5 kiaušinių;
– 3 pakelių varškės;
– Stiklinės cukraus;
– Stiklinės manų;
– Pakelio vanilinio cukraus;
– 7 obuolių.
Garnyrui:
– 3 obuolių;
– 100 g. graikiškų riešutų;
– Medaus;
– Mėtos lapelių;
– Šviežių uogų (serbentų arba aviečių);
– Cukraus pudros – papuošimui prieš patiekiant ant stalo.
Kaip pasigaminti:
Apkepui viską sumaišyti į vientisą masę (kiaušinio baltymą ir trynį atskirti, baltymą sudėti paskutinį), obuolius nulupus supjaustyti, viską sumaišyti, kepti apie 35–50 min. Bebaigiant kepti paruošti „garnyrą“ ir įdėti į tą pačią orkaitę, kepti apie 5 min.
Garnyro paruošimas: obuolius perpjauti per pusę, išskobti (šerdis), ištepti medumi (išskobtąsias vietas), į griovelį dėti po 3–4 riešutų puseles ir kepti.
Eduardo Bareikos nuotr./Varškės apkepas |