Trinta sūrio sriuba su krevetėmis
Reikės:
– 5 bulvių;
– 3 morkų;
– 2 svogūnų galvų,
– 1 česnako galvos;
– 200 gr tepamo sūrių;
– Išlukštentų krevečių;
– Druskos;
– Šviežių arba šaldytų krapų.
Kaip pasigaminti:
Bulves ir morkas išverdame. Susmulkintą svogūną ir česnaką pakepiname su sviestu. Viską sutriname smulkintuvu, įpildami šiek tiek vandens. Sutrintas daržoves supilame į puodą ir pilame dar vandens, kol gausis tiršta, tačiau ne per skysta masė. Sudedame lydytą tepamą sūrį ir krevetes (kartu su jų sultimis), prieskonius. Šiek tiek krevečių pasiliekame papuošimui. Verdame tol, kol visiškai išsilydo sūris. Druskos – pagal skonį, krapų – taip pat. Labai skanu su prancūzišku batonu.
Eduardo Bareikos nuotr./Trinta sūrio sriuba su krevetėmis |
Vištienos troškinys su baklažanais
Reikės:
– 500 gr vištienos filė;
– 1 vidutinio baklažano;
– Ryžių;
– 2-3 saldžiųjų paprikų;
– Grietinėlės;
– Druskos;
– Baziliko;
– Krapų.
Kaip pasigaminti:
Vištieną supjaustome gabaliukais ir įtrynę prieskoniais pakepiname svieste. Prieš baigiant kepti užpilame grietinėlę. Susmulkintą baklažaną ir paprikas patroškiname, kol daržovės suminkštėja ir jas sumaišome su vištiena. Patiekiame su virtais ryžiais. (Kad ryžiai būtų birūs, o ne sulipę, juos perliejame šaltu vandeniu).
Eduardo Bareikos nuotr./Vištienos troškinys su baklažanais |
Želė su vaisiais
Reikės:
– Įvairių skonių želatinos;
– Konservuotų vaisių (persikų, ananasų, vyšnių ir pan.);
– Plaktos grietinėlės.
Kaip pasigaminti:
Vaisius supjaustome ir užpilame želatina. Kelios pastabėlės:
• Nurodytą želatinos ir vandens santykį mažinam beveik perpus, nei siūloma ant pakelio (kad želė būtų kietesnė);
• Iš tiesų tai yra vaisiai su želė, o ne želė su vaisiais. Tad vaisių dedame kuo daugiau;
• Sustingusią želė supjaustome stambiais kubeliais ir sumaišome su kitų skonių želė;
• Želatiną stengiamės derinti su vaisiais (persikų skonio – su persikais, vyšnių - su vysšniomis ir pan.);
• Ant kubelių kalno užpurškiame plaktos grietinėlės.
Eduardo Bareikos nuotr./Želė su vaisiais |