Straganina
Reikės:
– Vienos šviežios šaldytos skumbrės;
– Prieskoninių žolelių;
– Česnako;
– Druskos, pipirų;
– Alyvuogių aliejaus.
Priedai: pomidorai, svogūnai, marinuoti svogūnėliai, šviežiai rauginti agurkėliai, marinuoti grybukai.
Kaip pasigaminti:
Nuo šaldytos skumbrės nulupama oda, nupjaunama galva ir labai atsargiai nuimama mėsa nuo kaulo. Supjaustomos žolelės, sumaišomos su trintu česnaku, viskas užpilama šiek tiek druskos, gerai ištrinama, kad išsiskirtų sultys, įdedama pipirų. Tada lygiu sluoksniu dedama ant vienos pusės žuvies ir užklojama antra žuvies dalimi, gerai suspaudžiama, įvyniojama į foliją ir dedama į šaldiklį 3-4 valandoms. Prieš patiekiant į stalą supjaustoma griežinėliais, apdedama svogūnais, aplink išdėliojami pjaustyti priedai, viskas užpilama pjaustytomis žolelėmis ir alyvuogių aliejumi. Valgoma su duona užtepta sviestu, arba su karštomis bulvėmis, ir, be abejo, su krienų užpiltine.
Nereali antytė
Eduardo Bareikos nuotr./Jurgita Minderytė |
Reikės:
– Antytės;
– Raugintų kopūstų;
– Obuolių;
– Bulvių;
Prieskonių: pipirų, druskos, medaus, česnako, rozmarinų, majonezo.
Kaip pasigaminti:
Antytė užmarinuojama parą prieš kepimą, švieži rozmarinai paliekami kitai dienai, nes būtų per aitru, medus taip pat. Prieš kepant į antytės vidų sukišami rauginti kopūstai, kurie prieš tai sumaišomi su likusiu nuo antytės marinatu. Į antytę daromos nedidelės įpjovos ir į jas įdedama po rozmarino lapelį, subadoma iš abiejų pusių. Visa antis ištepama medumi, užsegama dantų krapštukais, kad kopūstai neišbyrėtų. Sudedama į kepimo indą, apdedama obuoliais, bulvytėmis ir dedame į iki 200 laipsnių karščio įkaitintą orkaitę, kepame porai valandų, nuolat laistant ir vartant.
Eduardo Bareikos nuotr./Nereali antytė |
Rojaus obuoliukai
Reikės:
– Obuolių (saldžiarūgščių);
Eduardo Bareikos nuotr./Rojaus obuoliukai |
– Bananų;
– Apelsinų;
– Medaus;
– Gvazdikėlių;
– Cinamono;
– Cukraus;
– Ledų.
Kaip pasigaminti:
Obuolių viduriukas išskobiamas. Į vidų įdedamas bananas, paruošiamas apelsinų sirupas: išspaudžiamos apelsino sultys, įdedama gvazdikėlių, cinamono, 4 šaukštai cukraus, pora šaukštų medaus, visa tai ant mažos ugnies pakaitinama, kad ištirptų cukrus. Visų šių skysčių palaistomi obuoliai ir kepami orkaitėje 200 laipsnių apie 20-25 min. Iškepti karšti dedami į indelius ir uždedama ledų ir greitai patiekiami į stalą.
Morsas
2 stiklinės spanguolių sutrinamos su mediniu šaukstu, ištirpinama 3 šaukštai medaus, sutrinami keli gvazdikėliai, viskas sumaišoma, išspaudžiama šiek tiek citrinos sulčių, užpilama vandeniu, išpilstoma į stiklines ir pateikiama į stalą.
Kulinarinis realybės šou „Kviečiu vakarienės“ – darbo dienomis 20.20 per BTV.