Savo mėgstamus patiekalus ji pasiūlė paragauti BTV kulinarinio realybės šou „Kviečiu vakarienės“ dalyviams.
Užkandis „Pašėlęs ananasas“
Reikės:
– Konservuotų ananasų (riekelėmis), 5 vnt;
– 6 virtų kiaušinių;
– 200 ml majonezo;
– 3 skiltelių česnako;
– 150 g fermentinio sūrio;
– Druskos;
– Juodųjų pipirų;
– 5 karališkųjų krevečių;
– 10 vyšninių pomidorų;
– Svogūno laiškų.
Kaip pasigaminti:
Virtus kiaušinius ir fermentinį sūrį stambiai sutarkuojame, įdedame majonezą ir sumaišome. Sutriname česnako skilteles, įberiame druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome ir įdedame į šaldytuvą. Ant sviesto pakepiname krevetes. Dedame ant lėkštės ananaso skiltelę, ant jos salotas bei iš viršaus papuošiame krevete. Dedame du supjaustytus vyšninius pomidorus šalia ir papuošiame svogūno laiškais.
Eduardo Bareikos nuotr./Užkandis „Pašėlęs ananasas“ |
Pagrindinis patiekalas „Adomo šonkauliai“
Reikės:
– 1,5 kg kiaulės šonkaulių;
– Alyvuogių aliejaus;
– Druskos;
– Juodųjų pipirų;
– Čiobrelių;
– Rozmarino;
– Česnakų
– Kmynų;
– 1,5 kg bulvių;
– 1 dedelio agurko;
– 5 pomidorų;
– 2 paprikų;
– 5 salotos lapų;
– Mėtų lapelių.
Kaip pasigaminti:
Kiaulienos šonkaulius sudedame į dubenį ir pagardiname druska, pipirais. Užpilame alyvuogių aliejaus. Česnako skilteles smulkiname ir suberiame i prieskonių trintuvę. Nupjauname šviežią čiobrelį, rozmarino šakelę, dar šiek tiek pagardiname druska bei maltu pipiru ir taip pat suberiame i prieskonių trintuvę. Kruopščiai viską sutriname, suberiame ant šonkauliukų ir gerai triname. Padedame 2 val. pasimarinuoti. Šonkauliukus dedame į skardą ir ant viršaus dar užpilame alyvuogių aliejaus. Dedame viską į įkaitintą iki 200 laipsnių, orkaitę, ir paliekame kepti 40-45 min. Bulves su lupenomis šiek tiek paviriname, beriame ant jų kmynus, sumaišome ir dedame į orkaitę 10-15 min. Iškeptus šonkauliukus su bulvėmis sudedame į lėkštę, išteptą garstyčiomis. Šalia padedame vieną salotų lapą ir ant jo supjaustytą pomidorą, agurką bei papriką. Pagardiname druska ir pipirais. Papuošiame mėtos lapeliais.
Eduardo Bareikos nuotr./„Adomo šonkauliai“ |
Tortas Vynuogėlė „Vyno gėlė“
Reikės:
– 300 gr saldžiųjų krekerių;
– 700 gr grietinės (nuo 20 proc.);
– 200 gr šokolado;
– 100 gr rasinų;
– Šokoladas, 200 gr.
– 1 pakelio želatinos;
– 1 pakelio želė
– 1 stiklinės cukraus;
– 1 pakelio vanilinio cukraus;
– Mėtos lapelių
– Vynuogių.
Kaip pasigaminti:
Razinas užpilkite verdančiu vandeniu. Šokoladą įdėkite į šaldytuvą. Ištirpdykite želatiną 0,5 stikl. karšto vandens. Paruoškite želė, palikite, kad atšaltų. Susmulkinkite krekerius (perlaužkite per pusę). Grietinę, cukrų ir vanilės cukrų suplakite, kol sutirštės, tuomet įpilkite ištirpdytą želatiną ir vėl suplakite. Suplaktą grietinę sumaišykite su krekeriais ir razinomis. Peiliu susmulkinkite šokoladą ir suberkite. Viską kruopščiai sumaišykite, gautą masę supilkite į paruoštą kepimo formą ir įdėkite į šaldytuvą 30 min. Papuoškite tortą supjaustytomis vynuogėmis (gelytėmis). Užpilkite želė. Įdėkite į šaldytuvą 2, 3 valandoms, kad sustingtų.
Eduardo Bareikos nuotr./Tortas Vynuogėlė „Vyno gėlė“ |