„Aš esu tituluotas Azijos princas Bananas. Tikiuosi, mano svečiai valgys ne daug ir liks daugiau man. O gal jie bus tokie linksmi, kad bus toks geras vakarėlis, kad net policija atvažiuos?“, – laukdamas svečių svajojo Bananas. Štai kokius patiekalus jis jiems paruošė.
„Transibirijos special“
Imame rinktinės spalvos ir prabangios formos lietuviškąją ypatingąją „šlapianką“. Svarbu žiūrėti, ar ne per kieta ir ar nėra pageltusių dėmelių, kas reikštų, kad „šlapianka“ gavo per daug deguonies. Baltojo deglosios lašinio gabaliukai, rasti prapjovus produktą, suteiks skoniui brandumo. Taigi „šlapianką“ patariama pjaustyti pradžioje griežinėliais, o tada griežinėlį supjaustyti šiaudeliais, idant gautųsi prabangus vaizdas lėkštėje. Imame pripjaustytus šiaudelius tiesiog ranka ir švelniu tekštelėjimu dedame į serviravimo lėkštelę. Galima pateikti su marinuotais Aukštaitijos lygumų agurkėliais, „Čeliabinsko ikra“, bei žaliaisiais Užutrakio svogūnais.
Edurado Bareikos nuotr./Balietiškas avokado gardėsis |
Tailandietiskas kokosinis vištienos kari
Vištienos file arba kitas kūno vietas prieš troškinant rekomenduoju pamarinuoti su pipirais ir citrina. Kol višta mirksta marinate, imame bulves, morkas, svogūną, papriką, imbierą be jokio pasigailėjimo supjaustome jums patinkančios formos gabaliukais, tada viską metame į keptuvę ir greitai pačirškiname, idant troškinys įgautų „macnumo“. Rekomenduoju net ir varguoliams čirškinti tik su alyvuogių aliejumi. Pačirškinus staigiu judesiu metame viską į puodą, dedame vištienos gabaliukus, pilame kokoso pieną iš skardinės, pridedame šiek tiek grietinėlės. Pradėjus troškinukui burbuliuoti galima dėti kari.
Ekstremalams patartina įdėti čili pipirų. Tada viską pamaišome, pamakaluojame ir troškiname kokį pusvalandį ar panašiai. Pasitikrinti troškinio būklę ir kondiciją galima nukėlus puodo dangtį ir šaukštu paragavus. Jei ko trūksta, pridedi negailėdamas. Patiekti galima su ryžiais, o galima ir be. Skonio reikalas.
Edurado Bareikos nuotr./Tailandietiskas kokosinis vištienos kari |
Balietiškas avokado gardėsis
Imame gudrųjį avokadą. Iškrapštome viską, kas valgoma, ir sumetame į kokteilių maišyklę. Pridedame kažko saldaus – cukriuko, kondencuoto pieno, skysto šokolado. Ipilame tyro kaimiško motulės pieno. Ir viską plakame, kol riksmai maišyklėje nutyla. Tada jau galima serviruoti draugams ir nutukusioms giminėms.
Skanaus!