Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laimos Vėželienės receptai

Verslininkė Laima Vėželienė laviruoja tarp egzotiškų ir paprastų patiekalų. Pietums ji siūlo lietuvišką karbonadą, tik kiek neįprastą, o desertui – gardžioji „Panna Cotta“.
Užtepėlės
Užtepėlės / Eduardo Bareikos nuotr.

Brušetos su užtepėlėmis

Reikės:

– 100 gr tuno;
– 100 gr feta sūrio;
– Šaukšto majonezo;
– Druskos;
– Kaparėlių.

Kaip pasigaminti:

Lygiomis dalimis dedame konservuotą aliejuje tuną ir feta sūrį į trintuvę ir sutriname į vientisą masę. Pridedame majonezo bei truputį druskos pagal skonį. Paruoštą masę tepame ant pakepinto batono. Pagardinti tinka kaparėliai ar pomidoro riekelė.

Saulėje džiovintų pomidorų užtepimas

Saulėje džiovintus pomidorus sutriname ir užtepame ant pakepto batono, dedame riekelę mocarelos sūrio. Pagardinimui tinka truputis pesto padažo arba galima pabarstyti baziliku.

Lietuviškas karbonadas kitaip

– 600-700 gr kiaulienos nugarinės (pasirinkti gabaliuką, kad būtų visas kuo vienodesnio skersmens);
– 0,5 svogūno;
– 150–200 gr parūkytos šoninės;
– 200 gr juodos duonos;
– 2 kiaušinių;
– Mėsos prieskonių.

Kaip pasigaminti:

Eduardo Bareikos nuotr./Laima Vėželienė
Eduardo Bareikos nuotr./Laima Vėželienė

Kepsnio įdarui supjaustome svogūną, šoninę ir juodą duoną kubeliais. Pakepame keptuvėje ant aliejaus svogūnus, dedame ir apkepame šoninę. Truputį pakepus suberiame juodą duoną ir pakepame, kol duona suminkštėja ir lengvai apskrunda. Kiaulienos nugarinę įpjauname iš dviejų pusių taip, kad pasidarytų vienodo storio mėsos išklotinė. Ją įtriname mėsos prieskoniais. Ant mėsos uždedame ir paskirstome įdarą, ant viršaus į vieną liniją sudedame per pusę perpjautus išvirtus kiaušinius. Viską susukame kaip vyniotinį ir surišame siūlu, kad kepant neišsiskleistų.

Kepama 1 val. 200 C temperatūroje uždengtą su folija ir dar 30 min. 180C nudengus folija, kad kepsnys lengvai apskrustų.

Garnyras

Reikės:

– 6 vnt. vidutinio dydžio pomidorų;
– 250 gr varškės;
– 0,25 vnt. svogūno;
– 1 kiaušinio;
– Majonezo.
– Smulkintų krapų.
– Smulkintų bazilikų.
– Druskos.

Kaip pasigaminti:

Nupjauname pomidorų viršų ir išimame iš vidaus minkštimą. Įdarui dedame varškę į dubenėlį, supjaustome svogūną, sutarkuojame virtą kiaušinį, įdedame majonezo, krapų, baziliko, druskos pagal skonį ir viską išmaišome. Šaukštu sudedame išmaišytą masę į pomidorų vidų. Paruoštus pomidorus kepame 20 min 180 C temperatūroje. Ištrauktą kepsnį pjaustome riekelėmis ir patiekiame su įdarytu pomidoru.

Eduardo Bareikos nuotr./Karbonadas
Eduardo Bareikos nuotr./Karbonadas

„Panna Cotta“

Reikės:

– 500 ml pieno (3,2 proc. riebumo)
– 500 ml grietinėlės (35 proc. riebumo;
– 150 gr cukraus;
– Mažo pakelio želatinos;
– 0,25 šaukštelio vanilinio cukraus.

Kaip pasigaminti:

Želatiną užpilame pienu ir palaikome 10 min, kad išbrinktų. Į grietinėlę supilame cukrų, vanilinį cukrų ir pakaitiname ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps bei pradės putoti. Užvirti nereikia. Į pieną supilame želatiną ir taip pat pakaitiname, kol ištirps, bet neužviriname. Viską supilame į plakiklį ir trumpai suplakame, kad gerai susimaišytų. Masę supilame į formą (ar formeles) ir pastatome atvėsinimui. Patiekti galima su trintomis braškėmis.

Skanaus!

Eduardo Bareikos nuotr./Panna cotta
Eduardo Bareikos nuotr./„Panna cotta“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų