S.Baltakis mėgsta gaminti, o savo gyvenimo be įvairių uogienių visai neįsivaizduoja. Todėl kiekvienais metais jis iš anksto pradeda rūpintis, ką valgys žiemą. Vyras mėgsta išbandyti naujus receptus. Užuot viręs tradicinę braškių uogienę, jis mieliau renkasi, pavyzdžiui, slyvų uogienę su obuoliais, arba pomidorų ir citrinų uogienę, kurios paragauti galėjo ir kulinarinio realybės šou „Kviečiu vakarienės“ dalyviai.
„Kartą pas mane užėjo draugas su puodyne šio skanumyno. Paragavau ir supratau: tai – mano gyvenimo uogienė“, – juokėsi jis. Nuo tada šią uogienę jis verda kiekvienais metais, o perka tik mėlynių uogienę. „Todėl, kad mėlynes labai sunku rinkti“, – šypsojosi S.Baltakis.
S.Baltakio uogienė:
Vienodomis dalimis imame: žalius, dar nesusiformavusiomis luobelėmis, t.y. nepradėjusius baltuoti, juolab raudonuoti, pomidorus, labai labai gerai nuplautas citrinas, cukrų. Pomidorus supjaustyti, jei maži – palikti sveikus. Citriną supjaustyti kuo plonesniais griežinėliais, viską virti 2–3 valandas, kol įgaus gintaro spalvą. Dėl grožio pridėti kadagio uogų žiupsnelį ir kedro (arba anakardžio) riešutų saujelę.