Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tajos receptai

Dainininkė Taja, pradėdama naują savaitę BTV kulinariniame realybės šou „Kviečiu vakarienės“, sunkiai valdė jaudulį. Tačiau svečiai vakariene liko labai patenkinti – ypač burnoje tirpstančiu desertu.
Šokoladiniai keksiukai su kriaušėmis
Šokoladiniai keksiukai su kriaušėmis / Eduardo Bareikos nuotr.

Paskendę žuviukai kiaušiniuose

Reikės:

10 kiaušinių;
– Indelio šprotų aliejuje;
– Marinuotų agurkų;
– Krapų;
– Majonezo.

Kaip pasigaminti:

Kiaušinius išvirti, atvėsinti, perpjauti gražiai per pusę ir išimti trynius. Į dubenį sudėti išimtus trynius, šprotus, agurkus, įdėti majonezo, susmulkintus krapus ir sutrinti trintuvu. Majonezą ir agurkėlius reikia dėti pagal savo skonį. Tada tą masę gražiai įdėti į kiaušinio baltymus, ir įdėti bent pusvalandžiui į šaldytuvą – puselės bus tvirtesnės. Tiekiant ant stalo galima papuošti mažais marinuotais agurkėliais, ikriukais, krapais, citrina ir panašiai.

Eduardo Bareikos nuotr./Paskendę žuviukai kiauainiuose
Eduardo Bareikos nuotr./Paskendę žuviukai kiaušiniuose

Vištiena su džiovintomis slyvomis grietinėlės padaže

Reikės:

– Vištienos file;
– Džiovintų slyvų;
– Vištienos prieskonių su kariu;

Eduardo Bareikos nuotr./Taja
Eduardo Bareikos nuotr./Taja


– Alyvuogių aliejaus;
– Grietinėlės.

Kaip pasigaminti:

Vištieną supjaustyti kubeliais ar juostelėmis, ne per smulkiai, kad kepant nebūtų sausa, bet ir ne per daug stambiai. Sudėti į dubenį ir gausiai įberti vištienos prieskonių. Jei juose yra druskos, papildomai nereikia jos berti, o jei druskos nėra – įberti. Tada įpilti alyvuogių (gali būti ir kitokio) aliejaus ir rankomis gerai viską įtrinti, permaišyti. Jei yra laiko, galima padėti į šaldytuvą pastovėti, kad geriau įsigertų prieskoniai. Prieš kepant gerai įkaitinti keptuvę ir apkepti vištieną. Tada įdėti nuplautas džiovintas slyvas ir dar truputį pakepti. Tada įpilti truputį virinto vandens ir dar truputėlį patroškinti. Tada įpilti mažą indelį grietinėlės ir dar keletą minučių patroškinti. Kad masė sutirštėtų, galima įberti šaukštą miltų ir pamaišyti. Patiekti skanu su virtais ryžiais.

Eduardo Bareikos nuotr./Viatiena su džiovintomis slyvomis grietinėlės padaže
Eduardo Bareikos nuotr./Vištiena su džiovintomis slyvomis grietinėlės padaže

Šokoladiniai keksiukai su kriaušėmis

Reikės (6 keksiukams):

– 3 kriaušių;
– 3 kiaušinių;
– 150 juodo šokolado;
– 50 g sviesto;
– 40 g cukraus;
– 60 g migdolų;
– Trupučio citrinos sulčių.

Kaip pasigaminti:

Išlydyti šokoladą ir į jį įmaišyti sviestą, cukrų, po vieną įmaišyti kiaušinių trynius. Baltymus atskirai išplakti iki putų ir į juos supilti susmulkintus migdolus. Tada baltymų masę supilti į šokolado masę ir viską labai gerai išmaišyti. Kriaušes nuplauti, nusausinti, perpjauti gražiai išilgai per pusę, palikti visas sėklytes ir puselių vidines puses patepti citrinos sultimis. Į keksiukų formeles (geriausiai popierines) įpilti paruoštos masės ir gražiai paskandinti kriaušių puseles, bet kad kriaušės viršus būtų iškilęs iš masės, nepaskendęs ir gerai matytųsi. Dėti kepti į orkaitę, įkaitintą 180 laipsnių bei kepti 25 minutes. Patiekti labai skanu su ledais bei karameliniu padažu. Keksiukus dėl grožio galima labai lengvai apibarstyti cukraus pudra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų