Baklažanas su pomidorais
Reikės:
– Baklažanas;
– Majonezas;
– Česnakas;
– Pomidoras;
Gaminimas:
Baklažaną supjaustome riekelėmis ir pakepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Po to nusausiname riebalus ant servetėlės. Forminę baltą duoną patepame majonezo ir česnako mišiniu. Ant viršaus dedame riekelę baklažano ir riekelę pomidoro.
Eduardo Bareikos nuotr./Baklažanas su pomidorais |
Krevetės su padažu
Reikės:
– Krevetės;
– Alyvuogių aliejus;
– Česnakas;
– Grietinėlė;
– Prieskoniai (įvairūs);
Gaminimas:
Viską kepti keptuvėje apie 15 minučių. Patiekti su virtais ryžiais.
Eduardo Bareikos nuotr./Krevetės su padažu |
Šokoladinis desertas
Reikės:
– Šokoladas;
– Grietinėlė;
– „Earl Grey“ arbata;
– Cukrus;
– Apelsinai.
Gaminimas:
Apelsinų žieveles virti vandenyje su cukrumi apie 15 minučių. Nupilti vandenį ir užpylus dar kartą šviežio vandens virti apie 30 minučių, kol pasidarys apelsinų cukatai. Cukatus supjaustyti smulkiais gabaliukais. Grietinėlę virti su „Earl Grey“ arbata apie 10 minučių. Masę perkošti, kad neliktų arbatos. Karštą masę pilti ant šokolado gabaliukų ir viską išmaišyti. Suberti apelsinų cukatus, išmaišyti. Supilti masę į formą ir palikti šaldytuve 1 valandai. Sustingusį desertą supjaustyti norimais gabaliukais, apvolioti kakavos milteliuose. Galima pagardinti šviežiomis uogomis.