Angliška „Bulvė milžinė“ – mainais į lietuviškų didžkukulių receptą

Šių metų pradžioje Londone atidarytame lietuviškame restorane apsilankęs britų restorano savininkas susižavėjo mūsiškais bulviniais patiekalais. Mainais į labiausiai patikusių lietuvių bulvinių valgių receptą britas pasiūlė Anglijoje populiarių keptų bulvių „Jacket potatoes“ gaminimo būdą.
„Bulvė milžinė“
„Bulvė milžinė“ / „Bernelių užeigos“ nuotr.

„Jacket potatoes“ (liet. „bulvė su lupena“) – tai su lupena keptos milžiniškos bulvės, įdarytos įvairiais pagardais. Kadangi šis patiekalas gaminamas iš labai didelių specialios rūšies bulvių, lietuviškai patiekalą nutarta pavadinti „Bulve milžine“.

Pasak „Bernelių užeigos“ tinklo savininko Algirdo Mažeikos, restorane „Berneliu užeiga – Shepherd's Inn“ lankęsis britų restorano savininkas mainais už „Bulvės milžinės“ receptus paprašė pasidalyti lietuviškų didžkukulių su mėsa, vėdarų ir plokštainio gamybos paslaptimis. Didžiulės keptos bulvės su įvairiais įdarais populiarios daugelyje Anglijos regionų.

Restoranų tinklo direktorės pavaduotoja Rasa Vasiliauskaitė tikisi, kad ir lietuviai netruks įvertinti šį gardų patiekalą. Jos teigimu, Lietuvoje bulvinių patiekalų mėgėjai gali paragauti „Bulvės milžinės“, įdarytos silkės, lašišos, tuno, aštriojo mėsos troškinio ir vištienos pagardais.

Nepaisant išskirtinio dydžio, „Bulvė milžinė“ greitai paruošiama. Be to, ji gaminama su lupena, todėl joje lieka kur kas daugiau organizmui vertingų medžiagų, ypač vitamino C, nei skustose bulvėse ar daugelio mėgstamose aliejuje skrudintose bulvytėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų