„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Neturite ledų gaminimo aparato? Šiems receptams jo neprireiks

Jei bent kartą jūsų akis užkliuvo už viliojančių ledų recepto, o perskaitę jį supratote, kad skaitėte veltui, nes norint pasinaudoti receptu būtinas ledų gaminimo aparatas, ne bėda. Jokio ledų gaminimo aparato, jokių jo didelių detalių šaldiklyje. Greiti, sveiki ir gaivūs. Tokie yra aštuoni Martos Stewart ledų receptai.
Aviečių šerbetas
Aviečių šerbetas / Fotolia nuotr.

Persikų šerbetas

Jums reikės: 6 didelių ir sunokusių persikų, 3/4 stiklinės cukraus, 1 arbatinio šaukštelio citrinų sulčių, žiupsnelio druskos.

Gaminimas

  • Nulupkite ir supjaustykite persikus. Laikykite šaldiklyje, kol persiko gabaliukai sukietės.
  • 3/4 stiklinėje vandens ištirpinkite cukrų.  
  • Su maišytuvu sutrinkite šaldytus persikus. Sumaišykite su sirupu. Trindami įpilkite citrinų sulčių ir įberkite druskos. Trinkite, kol masė taps kreminė ir vientisa.
  • Šerbetą valgykite minkštą (ką tik pagamintą) arba kietesnį (atšaldykite supylę masę į duonos kepimo formą).

Bananiniai ledai

Jums reikės: 1 nulupto ir supjaustyto banano, 1 valg. š. kapotų migdolų. 

Gaminimas

  • Užšaldykite banano gabalėlius. Virtuvės kombainu juos sutrinkite. Pabarstykite migdolais.

Šaldytas šokolado ir riešutų sviesto jogurtas

Jums reikės: 1 indelio kondensuoto pieno, 1/2 stiklinės riešutų sviesto, 1 valg. š. vanilės ekstrakto (galima pakeisti migdolų ekstraktu, klevų sirupu, romu ar brendžiu), 1/4 arbat. šaukštelio druskos, 2 stiklinės graikiško jogurto, 1 stiklinė lieso pieno, 1/2 stiklinės kakavos.

Gaminimas

  • Dideliame dubenyje suplakite kondensuotą pieną, riešutų sviestą, vanilės ekstraktą ir druską. Plakite, kol masė taps vientisa.
  • Sumažinę plaktuvo greitį įpilkite jogurtą, pieną ir kakavą. Plakite, kol masė taps vientisa.
  • Šaldykite 4 val., kas valandą vis iš naujo suplakdami masę.

Slyvų ir imbiero granita

Jums reikės: 5 cm. nulupto imbiero, 1 kg. sunokusių raudonųjų slyvų (padalytų per pusę, išimtu kauliuku, stambiai supjaustytų), 1 1/2 stiklinės cukraus, 1/4 arbat. šaukštelio druskos, 1 arbat. šaukštelio vanilės ekstrakto.

Gaminimas

  • Naudodamiesi virtuvės kombainu, smulkiai supjaustykite imbierą.
  • Į didelį puodą sudėkite imbierą, slyvas, cukrų, druską ir įpilkite penkias stiklines vandens. Kol masė užvirs, virkite ant  stipresnės nei vidutinė ugnies. Užvirus, ugnį sumažinkite iki vidutinės. Lėtai virkite (apie 15 min.): retkarčiais maišykite masę,  virkite, kol cukrus ištirps, o slyvos suirs.
  • Perkoškite gautą masę ir supilkite į negilią skardą. Išmeskite tirščius. Į gautą masę įmaišykite vanilės ekstraktą.
  • Skardą palikite šaldiklyje, kol užšals masės kraštai (apie 1,5 val.). Ištraukę indą, šakute pamaišykite masę. Tai kartokie kas 30 min. Maišykite masę šakute, kol ledas savo forma primins drožles (tam reikės apie 4,5 val.).

Vaniliniai ledai

Jums reikės: 1 indelio kondensuoto pieno, 2 arbat. šaukštelių vanilės ekstrakto, 2 valgomųjų šaukštų burbono (nebūtinai), 2 stiklinių tirštos grietinėlės.

Gaminimas

  • Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite kondensuotą pieną, vanilės ekstraktą, burboną (jei norite).
  • Dideliame dubenyje plakite grietinėlę, kol ji įgaus standžią formą (apie 3min.).
  • Gumine mentele po truputį sumaišykite grietinėlės ir kondensuoto pieno masę.
  • Gautą masę supilkite į duonos kepimo skardą. Palikite šaldiklyje, kol masė sukietės (apie 6 val.).

Meliono granita

Jums reikės: 6 stiklinių kubeliais supjaustytų melionų, 1/3 stiklinės kondensuoto pieno, 1/4 stiklinės šviežių citrinų sulčių, 1/4 arbatinio šaukštelio druskos.

Gaminimas

  • Virtuvės kombainu ar maišytuvu sumaišykite meliono gabalėlius su kondensuotu pienu, citrinos sultimis ir druska. Trinkite, kol masė taps vientisa.
  • Masę supilkite į negilų kepimo indą. Šaldykite, kol sukietės. Prieš patiekdami, masę susmulkinkite šakute ją grandydami. Gautos drožlės suteiks ledams granitos formą.

Šaldytas medaus kremas

Jums reikės: 1 3/4 stiklinės tirštos grietinėlės, 2/3 stiklinės pievų gėlių ar apelsinų žiedų medaus, 4 didelių kiaušinių trynių.

Gaminimas

  • Plakite grietinėlę vidutinio dydžio dubenyje, kol ji taps standi. Atvėsinkite.
  • Ant vidutinės ugnies mažesniame puode virkite medų (apie 2 min.).
  • Kitame dubenyje plakite trynius, kol jie taps blankiai gelsvi.
  • Į dubenį su išplaktais tryniais pamažu pilkite karštą medų ir jį išmaišykite. Suplaktą masę  palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
  • Gautą masę gumine mentele sumaišykite su plakta grietinėle.
  • Perpilkite masę į kepimo indą. Užšaldykite.

Aviečių šerbetas

Jums reikės: 1/4 stiklinės vandens, 1/4 stiklinės ir 1 valgomojo šaukštelio cukraus, 350 g. šaldytų aviečių arba 3 stiklinių šviežių aviečių, 1/2 stiklinės tirštos grietinėlės.

Gaminimas

  • Vandenyje ištirpinkite 1/4 stiklinės cukraus.
  • Virtuvės kombainu stambiai susmulkinkite avietes. Į avietes tebesmulkinantį kombainą įpilkite vandenį. Maišykite, kol masė taps vientisa.
  • Supilkite masę į negilią talpą. Šaldykite, kol masė sukietės (apie 30 min.).
  • Suplakite grietinėlę su likusiu valgomuoju šaukštu cukraus.
  • Padalinkite šerbetą į 4 stiklines ir papuoškite jį plakta grietinėle.

Parengė Kamilė Matusevičiūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs