Krevetės – vienas geriausių masalų meškerioti dugnine Baltijos priekrantėje. Todėl žvejai nuo seno prisigaudo jų ir sudžiovina, kad turėtų masalo šaltajam sezonui. Krevetėmis galima suvilioti praktiškai visas Baltijoje aptinkamas jūrines ir praeives žuvis. Baltijos krevetė – labai nedidelė, skaidrus šio vėžagyvio kiautelis – rusvai žalsvas, todėl ji yra puikiai užsimaskavusi ir žuvims ne taip paprasta ją aptikti įsiraususią į smėlį.
Baltijos krevečių meškeriojimui žiemą atsargas pasiruošia tik vienas kitas vietinis senosios kartos meškeriotojas, o dauguma ant kabliukų veria skaisčiai raudonas pirktines krevetes, sugautas vandenynuose už tūkstančių kilometrų nuo Baltijos pliažų. Taip elgiamasi ne tik todėl, kad dabar vietinių krevečių prisirinkti neįmanoma, bet ir dėl ryškios pirktinių krevečių spalvos, kurią vėžiagyviai įgyja išvirti. Krevetes taip nuspalvina pats stipriausias iš visų žinomų antioksidantų, kuris yra 500 kartų efektyvesnis už vitaminą E.
Tačiau plekšnių meškeriotojai ne tik dėl spalvos vertina vandenyno krevetes – jos yra stambesnės, tad žuvys jas greičiau aptinka. Labai svarbus ir krevečių aromatas – iš vandenyno kilusios skleidžia daug aitresnį aromatą nei vietinės.