Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išvesta gigantiškų karpių veislė

Saratovo biologų ir ichtiologų grupė pranešė, jog išvesta nauja karpių veislė, kuri gali tapti kultinio meškeriojimo objektu, nes šios veislės karpiai gali užaugti dvigubai didesni už kitus gentainius.
 Saratove išvesta karpių veislė netrukus gali tapti konkurente natūraliai vandens telkiniuose gyvenantiems karpiams
Saratove išvesta karpių veislė netrukus gali tapti konkurente natūraliai vandens telkiniuose gyvenantiems karpiams

Naujoji Saratovo karpių veislė – dešimties metų kruopštaus darbo rezultatas. Specialistų teigimu, maždaug tiek pat laiko prireiks, kol gigantiškų karpių veislės formavimas bus galutinai baigtas. Ichtiologai darbavosi, žinoma, ne rekordų siekiančių meškeriotojų, o žuvų augintojų užsakymu. Mokslininkų teigimu, buvo siekiama sukurti sparčiai augančių karpių veislę, kad galima būtų patenkinti augančią šių žuvų paklausą. Saratovo kaprių augimo tempas – stulbinantis: trimečiai karpiai pasiekia 2,65 kg masę, o kitų veislių gentainiai per tokį laiką geriausiu atveju užauga iki dviejų kilogramų.

Žuvų augintojams nereikalingi ypatingi matematiniai sugebėjimai, kad suvoktų akivaizdžią tokių augimo tempų naudą – bet kuriame tvenkinyje galima išauginti ketvirtadaliu daugiau vadinamosios prekinės produkcijos. Be to, to galima pasiekti dviem keliais: įžuvinus tvenkinį Saratovo karpių lervutėmis, toks rezultatas gaunamas per dvejus metus, o vienvasariais karpiukais – vos per metus.

Naujoji karpių veislė puikiai prisitaikiusi prie vietos sąlygų ir gali sėkmingai žiemoti tvenkiniuose. Gigantiškus karpius ichtiologams pavyko išvesti, kryžminant kelias giminingas sparčiausiai augančių karpių grupes. Naujoji karpių veislė labai visli, o išsiritę iš ikrelių karpiukai – stebėtinai gyvybingi. Kol kas planuojama, kad Saratovo karpiai bus veisiami ir auginami žuvininkystės ūkių tvenkiniuose, tačiau, be jokios abejonės, šios žuvys net ir be žmogaus pagalbos netruks pakliūti į platesnius vandenis ir pirmiausiai į Volgos baseiną, o tai reiškia, kad Saratovo karpiai netrukus ims laužyti meškerių kabliukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai