Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laukinės lašišos neatlaikys konkurencijos

Prognozuojama, kad Jungtinių Valstijų parduotuvėse šiemet pasirodys genetiškai modifikuotos lašišos – tokią informaciją patvirtina šaltiniai Baltuosiuose rūmuose, kurie teigia, kad šalies vyriausybė tikriausiai ryšis tokiam žingsniui, atsižvelgdama į rinkos poreikius.
Mokslininkai teigia, kad patenkinti žuvies poreikį bus įmanoma tik auginant jas veislynuose
Mokslininkai teigia, kad patenkinti žuvies poreikį bus įmanoma tik auginant jas veislynuose

Iki šiol genetiškai modifikuotų gyvūnų produktus Jungtinėse Valstijose buvo draudžiama realizuoti, remiantis prielaida, kad jų poveikis žmogaus organizmui nepakankamai ištirtas, tačiau tam tikri sluoksniai reikalauja panaikinti šį embargą, nes genetiškai modifikuotų gyvūnų auginimas atpigintų žemės ūkio produkciją ir padėtų veiksmingai spręsti maisto produktų problemą.

Kai mokslininkai sukūrė genetiškai modifikuotų lašišų, kurios auga du kartus greičiau nei laukiniai jų gentainiai, veislę, kompanija „AquaBounty Technologies“ nutarė sukurti veislynus, auginančius lašišas akcelerates ir tiekti jas į rinką. Kompanijos atstovai teigia, kad genetiškai modifikuotų lašišų žuvienos poveikis žmogaus organizmui buvo tiriamas dvidešimt metų. Jokių nepageidautinų pasekmių nenustatyta, o genetiškai modifikuotų lašišų žuviena niekuo nesiskiria nuo laisvėje gyvenančių gentainių. Naujoms žuvų auginimo technologijoms, kompanijos teigimu, būtina atverti kelią, nes žmonija kasmet suvalgo vis daugiau žuvies, o 82 proc. pasaulinių žuvies išteklių yra išsekę arba atsidūrė ties pavojinga riba. Prognozuojama, kad 2048 metais visa tinkama maistui žuvis planetoje jau bus tapusi prisiminimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai