Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neringoje prisimintas senovinis stintų gaudymo būdas – „bumbinimas“

Savaitgalį Neringos gyventojai ir svečiai linksminosi „Stintapūkio šventėje“, kuri vyko ne tik sausumoje, gausus šventės dalyvių būrys pasklido ir ant Kuršių marių ledo.
Kuršių nerijoje prisimintas archajiškas žvejybos būdas.
Kuršių nerijoje prisimintas archajiškas žvejybos būdas. / Neringos sav. nuotr.

„Stintapūkio šventės“ dalyviai aktyviai rungėsi žiemiškose rungtyse, teisėjavo blynų kepimo varžybose, apžiūrinėjo neringiškių sukurtas ledo skulptūras bei greta jų fotografavosi.

Šventės svečiai ledrogėmis buvo vežami iki poledinės baidomosios žvejybos – „bumbinimo“ demonstravimo, kurio metu visos Kuršių marios aidėjo nuo gausaus stebėtojų būrio tariamų žodžių  „stinta pūki, stinta pūki, stinta stinta, stinta pūki“.

Žuvį į tinklus ritmiškais „bumbinimo“ garsais,kurie išgaunami kaukšint į vandenyje skendinčios lentos galą, baidė ir Neringos savivaldybės meras Antanas Vinkus. Neringos gyventojų ir svečių rezultatas pirmojo demonstravimo metu – vienas priviliotas pūkis, daugeliui geriau žinomas kaip pūgžlys.

Pirmą kartą organizuota „Stintapūkio šventė“, praturtinta žemiškomis pramogomis ir tradicijomis į Neringą priviliojo daug jaunimo ir šeimų. Į šventinį šurmulį įsiliejo  Baltijos Ice-Blokart ledrogių čempionato dalyviai. Netrūko svečių iš Kaliningrado srities.

Panašu, kad pirmą kartą organizuota šventė taps neatsiejama Neringos renginių programos dalis, kviečianti gražiausiame pajūrio kurorte pramogauti ir žiemą.

Neringos sav. nuotr./Kuraių nerijoje prisimintas archajiakas žvejybos būdas.
Neringos sav. nuotr./Kuršių nerijoje prisimintas archajiškas žvejybos būdas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas