Šiemet į šventę suvažiavo pusšimtis žuvienės virėjų, 49 puoduose išvirta per 2000 litrų sriubos. Į Šilutę varžytis dėl čempiono titulo atvyko ir kelios komandos iš užsienio – Norvegijos, Rusijos bei Latvijos. Visas uostelis pakvipo žuvimi – į puodus krito ir starkiai, ir lydekos, ir karšiai, ir pūgžliai, ir menkės, karpiai, ešeriai, šamai. Ventiškiai pasididžiuodami rodė dar šeštadienio rytą mariose pagautą ungurį.
Pirmąjį čempionatą prieš penkerius metus laimėję žvejai iš Ventės „Šturmų“ šiemet žuvienę maišė laimėtame katile. „Svarbu sultinį išsivirti iš pūgžlių, o paskui jau galima dėti kokią tik nori žuvį“, – vardijo ventiškiai.
Iš Viešvilės, Jurbarko rajono atvykęs Linas Lukošius pasakojo, kad gerai žuvienei reikia negailėti ir daržovių, ypač prieskonių. „Dar labai svarbu, kad virėjas būtų geros nuotaikos. Tada tikrai sriuba bus gardi“, – aiškino jis.
Žuvienę vertino gausi 18 narių komisija, kuriai teko nelengva užduotis paragauti visų komandų sriubą ir išrinkti gardžiausią.
Sriubą virėjai pilstė ir visiems šventės svečiams. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad trūksta dubenėlių ir šaukštų. Dalis virėjų jau po keliolikos minučių stovėjo prie tuščių puodų – ragautojams nebeturėjo ko pasiūlyti.
Šiemet žuvienės virimo čempionais pripažinti Šilutės liberalai. Pernai čempiono žiedai buvo iškeliavę į Elektrėnus.