„Šiuolaikinė žūklė“ – meškeriotojo dienoraštis, kuriame sukaupta daugybė faktų, įvykių ir reiškinių vertinimų. Jo vertė – ne tik visų aprašomų įvykių ir dalykų autentiškumas, bet ir tai, kad jis aprėpia daugiau kaip pusę amžiaus mūsų krašto meškeriojimo istorijos raidos. Per tą laikotarpį susiformavo ne tik meškeriotojų bendrija, meškeriotojų lygos ir klubai, nacionalinių ir klubinių varžybų tinklelis, bet ir tapome šiuolaikiniais meškeriotojais, niekuo nesiskiriančiais nuo europinio standarto.
Trečiasis S.Pučinsko knygos „Šuolaikinė žūklė“ leidimas, kaip ir pirmieji du, pasižymi glaustu, išgrynintu stiliumi ir didžiuliu informaciniu užtaisu. Be abejo, ypač atidžiai daugelis mūsų meškeriotojų, siekiančių meistriškumo, skaitys skyrių „Plūdinių meškerių tipai“, kuris šiandien – vienintelis profesionalus tokios informacijos šaltinis lietuvių kalba, o skyrelis „Pašarai ir masalai“ – universalus vadovėlis, kiekvienam norinčiam susikurti meškeriojimo jaukų komponavimo sistemą. Šiame skyrelyje pateikiami unikalūs autoriaus sukurti jaukų receptai.
Tarp informacijos, kuria papildyta „Šiuolaikinė žūklė“ – įžvalgos apie kai kuriuos savo auklėtinius, pasiekusius nemažų aukštumų meškeriojimo sporte. Pirmiausia apie A.Kuzą, įsitvirtinusį pirmajame Anglijos karpių gaudymo čempionato dešimtuke ir dabar gyvenantį šioje šalyje.
Na, o svarbiausia, kad kiekvienas meškeriotojas ras „Šiuolaikinėje žūklėje“ žinių, kaip gaudyti tą žuvį, kuri jam mieliausia.