Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stabilus kaip katamaranas

Amerikiečių kompanija „Freedom Hawk“, garsėjanti originalių plaukiojimo priemonių projektavimo srityje, sukūrė vienvietį kajaką „Freedom 12“, kurį specialistai vadina neapverčiamu.
Kajaką-katamaraną specialistai laiko neapverčiama plaukiojimo priemone.
Kajaką-katamaraną specialistai laiko neapverčiama plaukiojimo priemone.

Visame pasaulyje kaip ant mielių auga paklausa individualių plaukiojimo priemonių, skirtų meškeriotojams. Šis poreikis – neatsitiktinis, nes tokiomis valtimis, baidarėmis ir kanojomis galima plaukioti ten, kur plaukiojimo priemonių su varikliais laivyba draudžiama, o apribojimų atsiranda vis daugiau. Antra, individuali plaukiojimo priemonė – tai galimybė betarpiškai kontaktuoti su gamta,  o meškeriotojams ji paranki ir tuo, kad ja galima be triukšmo nuplaukti į žūklavietę.

Visai neseniai jokia plaukiojimo priemonė populiarumu negalėjo prilygti pripučiamoms valtims, tačiau irklais varomų pūstinukių greitis – menkas, jos gana gremėzdiškos, o svarbiausia, kad reikia nemažai laiko tokią valtį paruošti plaukiojimui. Todėl meškeriotojai greitai įvertina kanojų ir kajakų privalumą – eiklumą, komfortišką plaukiojimą ir raumenis lavinantį irklavimą bei galimybę tokiomis plaukiojimo priemonėmis leistis į ilgus žygius.

Ypač išpopuliarėjo atviri „on top“ tipo kajakai, idealiai tinkantys meškeriotojams. Tokio tipo kajakams priklauso ir „Freedom Hawk“ konstruktorių kūrinys, tačiau šis kajakas skiriasi nuo klasikinių tokio tipo laivų ypatingu stabilumu.

Daugelis meškeriotojų, pamėgę kajakus, neslepia, kad reikia įgyti įgūdžių, užtikrinančių visišką plaukiojimo jais komfortą. „Freedom 12“ lengvai įvaldo naujokas, pirmą kartą įsėdęs į kajaką, nes jame integruota „Integrated Outrigger“ sistema. Patraukus ant kiekvieno kajako borto esančius svertus, „Freedom 12“ paskuigalis skyla pusiau ir laivelis tampa pusiau katamaranu, kurį praktiškai neįmanoma apversti.

Šis stabilumas ypač reikalingas traukiant stambią žuvį arba meškeriojant su nuleistais į vandenį inkarais. Naujoviška kajako konstrukcija leido iki minimumo sumažinti kajako svorį – vienvietis „Freedom Ultralight“ sveria vos 21 kg. Tiesa, sunkiasvoriams meškeriotojams, kurių Amerikoje nemaža, gaminamas modelis, kurio keliamoji galia – 180 kg.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai