Žuvų taukai neutralizuoja greito maisto žalą

Britų mokslininkai paskelbė tyrimų išvadas, kuriose teigiama, kad žuvų taukai pristabdo greito maisto poveikį žmogaus smegenims.
 Britų mokslininkai nustatė, kad, norint išsaugoti gerą atmintį, reikia valgyti riebią jūrų žuvį.
Britų mokslininkai nustatė, kad, norint išsaugoti gerą atmintį, reikia valgyti riebią jūrų žuvį.

Mokslininkų atlikti tyrimai parodė, kad Omega – 3 rūgštys, esančios žuvų taukuose, sugeba neutralizuoti efektą, kurį sukelia dažnas greito maisto vartojimas. Jei žmogus periodiškai valgo riebią žuvį, tai teigiamai veikia smegenų sritis, atsakingas už atmintį, gebėjimą įsisavinti žinias ir neutralizuoja žalingą riebalų poveikį smegenims.

Lengvai įsisavinami žūvų taukai padeda organizmui išsaugoti azotines medžiagas, sudarančias audinių pagrindą. Todėl žuvų taukus patariama vartoti sergant plaučių, kaulų bei liaukų tuberkulioze, jei organizmas išsekęs po sunkios ligos.

Gydytojų nuomone, žuvų taukus geriau vartoti vėsiuoju metų laiku, nes vasarą dėl aukštos oro temperatūros jie greitai apkarsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis