Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvejų varžybas Biržuose papuošė reto grožio ir svorio ešerys

Sekmadienį Širvėnos ežere vyko žvejų – mėgėjų pavasarinės žūklės Širvėnos ežere individualios – komandinės spiningavimo varžybos „Širvėnos plėšrūnė 2013“. Jose dalyvavo nelabai gausus žvejų būrys – 15 dalyvių buvo pasiskirsčiusių į penkias komandas, vienas žvejys startavo individualiai. Vis dėlto varžybos buvo atkaklios, o sužvejotos žuvys – milžiniškos.
Arūnas Petrauskas ir jo laimikis
Arūnas Petrauskas ir jo laimikis / Organizatorių nuotr.

Pasak Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Biržų skyriaus Kosto Galvelio, varžybose dalyvavo patys atkakliausi ir geriausi žvejai. Nors į Biržus neatvyko Širvėnos ežerą puikiai pažįstantys panevėžiečiai, anykštėnai ir rokiškėnai, varžybos buvo vainikuotos neeiliniu laimikiu. Arūnas Petrauskas pagavo ešerį, svėrusį lygiai 1,5 kilogramo.

Organizatorių nuotr./Rekordinio dydžio eaerys
Organizatorių nuotr./Rekordinio dydžio ešerys

Kiti varžybų dalyviai negalėjo patikėti žuvies svoriu. Žvejai teigė, kad apie tokius ešerius jie tebuvo girdėję iš tėvų ir senelių pasakojimų. K. Galvelis sakė, kad žuvis tikrai verta bent jau sidabrinio medalio, tad ešerys buvo išmatuotas, nufotografuotas ir su pagarba išleistas vėl į Širvėnos vandenis, kad dar toliau augtų ir džiugintų jau kitų žvejų širdis ir akis.

Pasak K.Galvelio, per varžybas buvo sugauta 16 lydekų, kitų žuvų, iš viso svėrusių virš 20-ies kilogramų. Komandomis varžybas laimėjo „Rinkuškių“ komanda, kurią sudarė tėvas ir sūnus Antanas bei Andrius Maskoliūnai bei Audris Mukas, kartu sugavę 8, 580 kg žuvies. Antri liko „Kaimynai“ – Ramūnas Kregždė, Arūnas Petrauskas ir Gediminas Galvelis, treti – debiutavusi „Jaunimo“ komanda – Vytautas Briedis, Gediminas Briedis ir Mindaugas Jozėnas.

Individualiose varžybose nugalėjo rinkuškietis Andrius Maskolūnas, sugavęs 4 lydekas, svėrusias 4,4350 kilogramo, antras liko jo tėvas Antanas irgi su 4 lydekomis ir 3,670 kg svorio, trečią vietą iškovojo tikras laimės kūdikis Arūnas Petrauskas – 3,460 kg žuvies, ištraukęs ne tik pasigėrėjimo vertą ešerį, bet sugavęs ir didžiausią lydeką, kuriai tik 40 gramų truko iki 2 kilogramų svorio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento