Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis: „Jei reikės, į aikštelę dar išbėgsiu“

Kaip ir kiti Lietuvos rinktinės delegacijos nariai, po daugelio valandų skrydžio iš Venesuelos į Kauną, šalies krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis atrodė pavargęs, tačiau pakilios nuotaikos.
Rinktinė grįžo į Lietuvą
Rinktinė grįžo į Lietuvą / Aliaus Koroliovo nuotr.

Jo teigimu, būtų buvusi staigmena, jei lietuviai Karakase surengtame atrankos turnyre nebūtų iškovoję kelialapio į Londono olimpiadą, tačiau tai nebuvo lengva. Vis tik mūsų nacionalinė komanda, kai to labiausiai reikėjo, susikaupė ir parodė savo jėgą. Gebėjimas susikaupti – stipriausia rinktinės vieta.

A.Sabonis, kaip visada, nevengė ir pajuokauti. Į klausimą, ar dar išbėgs į aikštelę, LKF prezidentas atsakė: „Man nesunku.“

– Kokius įspūdžius jums paliko Karakasas? - – žurnalistai paklausė A.Sabonio, kurį oro uoste pasitiko ir žmona Ingrida.

– Kai laimi, tai įspūdis geras, išskyrus tas juodąsias XIX amžiaus technologijas, kurias naudojo prieš mus. Kur jie eina (su technologijomis, – red past.), mes jau esame grįžę. Vyrai irgi profesionaliai į viską reagavo, nebuvo nei kalbų, nei irzlumo, nors ir autobusai lūžo.

– Kaip jūs, kaip Lietuvos krepšinio federacijos vadovas, reagavote į Venesuelos pareiškimą, nusiųstą į FIBA, kad esą  Lietuva su Nigerija ir Graikija susitarė dėl tokios turnyro baigties?

– Atvirai sakant, nežinau ką čia komentuoti. Jei Venesueloje krepšinis nepopuliarus, tai sunku tai ir paaiškinti. Jei jiems nuo to lengviau, tegul būna taip. Kol kas iš FIBA nieko nėra. Žiūrėsime, ar ir FIBA į tai rimtai žiūrės.

– Kaip vertinatevertinatevertinate mūsų rinktinės žaidimą?

– Gerai vertinu. Pradžia atrodė truputį liūdnokai, nes pasiruošimui laiko trūko. Atostogų nebuvo, viskas vyko greitai. Atsirado ir kai kurios traumos, ne visi galėjo (žaisti, – red. past.). Draugiškos irgi tik dvi laimėtos. Bet kai reikėjo, vyrai susiėmė ir parodė – kelialapis yra. To ir važiavome.

Tai stiprioji rinktinės pusė – kad vyrai moka susitelkti. Jie parodė charakterį su Puerto Riku, šios varžybos buvo sunkios psichologiškai, ir komanda tokia visai neeilinė, galima sakyti – olimpinė. Buvo baisoka, bet vyrai sugebėjo susiimti į kumštį ir pabaigoje persilaužti.

– Jau aiškus olimpiadoje dalyvausiančių komandų dvyliktukas. Kas pateikė didžiausią staigmeną, nepakliūdamas į olimpines žaidynes?

– Turbūt visiems staigmena yra, kad graikai nepateko. Makedonai – neaišku, o graikai tikrai staigmena, nes yra olimpiadų dalyviai. Ne duok Dieve jeigu mes... irgi būtų buvusi staigmena.

– Artėja dar viena rinktinės treniruočių stovykla, ar išbėgsite dar kartą į aikštelę?

– Kiekvieną savaitę bent vieną kartą išbėgu ant parketo. Aišku, būsiu stovykloje. Jeigu komandai tas padeda, tai man tikrai nesunku (juokiasi, – red. past.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas