Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas: nemanau, kad mano kojos trauma rimta

Į Kauno oro uostą vėlyvą antradienio popietę iš Frankfurto nusileidę Lietuvos krepšininkai buvo pavargę, bet laimingi – Venesueloje tikslą pavyko pasiekti. Kelialapis į Londono olimpiadą iškovotas. Visi komandos nariai išvyko namo ilsėtis, išskyrus ekipos kapitoną Robertą Javtoką. Vidurio puolėjas iš oro uosto iš karto vyko į Kauno klinikas peršviesti ir ištirti koją. Traumą R.Javtokas patyrė per rungtynes su Dominikos Respublika.
Rinktinė grįžo į Lietuvą
Rinktinė grįžo į Lietuvą / Aliaus Koroliovo nuotr.

Lietuvos rinktinės veteranas tikisi, kad trauma nėra rimta ir jis galės visa jėga padėti savo komandai Londono olimpiadoje.

R.Javtokas žino, kad jo klubinės komandos – Kauno „Žalgirio“ – vyriausiuoju treneriu tapo Joanas Plaza, tačiau kol kas nieko daugiau apie šį strategą žaidėjas negalėjo pasakyti.

– Kokie įspūdžiai jums liks iš Venesuelos, kurioje teko matyti tankus, susidurti su įvairiais nesklandumais?, – paklausė žurnalistai R.Javtoko.

– Išliks geri, nes rezultatas pasiektas teigiamas. To, ko važiavome, tą ir pasiekėme. Todėl prisiminimai liks geri. Dabar dar geriau pasirengsime. Važiuojame į olimpiadą, kurioje visos 12 komandą labai stiprios. Karakase vietome geriau buvo, vietom – blogiau. Manau, kad atsargų dar tikrai turime ir bandysime jomis pasinaudoti.

– Kaip vertinate atrankos turnyro Venesueloje organizaciją?

– Galima visada geriau. Nemanau, kad ji buvo aukščiausio lygio, tačiau mums užteko, kad iškovotume į kelialapį į olimpiadą. Viskas gerai. Būna ir blogiau.

– Kokia jūsų sveikata?

– Negaliu dabar sportuoti 100 procentų, tačiau nėra kažkas labai blogai. Nežinau, daktarai patikrins, peršvies koją ir matysime. Manau, kad nieko sudėtingo.

– Karakase jus palaikė apie šimtas sirgalių, tačiau Lietuvoje, didmiesčių aikštėse rinktinės rungtynės stebėjo tūkstančiai žmonių. Ar žinojote apie tai, jautėte jų palaikymą?

– Sąžiningai pasakysiu – nežinojau, nes nebuvo tam laiko ir su internetu buvo problemos. Tačiau visada jaučiame didelį sirgalių palaikymą. Užtenka vien to, kiek čia atvažiuoja (į Venesuelą, – red. past.) gerbėjų ir kaip jie palaiko mus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas